Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Alla Beccaccia u svom je žanru vjerojatno apsolutni istarski šampion. Ili je barem u finalu play offa

beccaccia-njoki

Vlasnici Alla Beccaccie u Valbandonu prije otprilike dvije godine odlučili su prestati pripremati ribu. Što nas je učinilo malo skeptičnima prema poslovnoj budućnosti jedne od najpoznatijih istarskih konoba. No, orijentacija na meso i pastu pokazala se i komercijalno i kvalitativno uspješnom.

beccaccia-daska

Komercijalno gledajući, Beccaccia je i nedjelju za ručak bila prepuna. Četrdesetak ljudi slavilo je krstitke, a preostala dva stola na vrlo lijepom trijemu zauzeli smo mi i jedna obitelj koja se upravo vratila s Brijuna. Kvalitativno gledajući, u Beccacci se kuha bolje nego prije dvije ili tri godine. Manje žanrovski različitih jela gotovo uvijek čini kuhinju preciznijom; preopsežni jelovnici uglavnom su stvar davne prošlosti restoranske industrije.

beccaccia-biftek

Nedjeljni ručak u Beccacci počeli smo, kao i uvijek, daskom s fenomenalnom pancetom, veoma dobrim kobasicama i finim pršutom; šteta je što više ne drže Kumparičkin sir, no gosti su se žalili da je prežestok. Zatim smo naručili njoke s vrganjima koje su bile izvrsne, u minutu točno kuhane s baš jakim, šumskim okusom gljiva, i raviole punjene mesom kobasice, s prženim listićima kadulje, u bogatom umaku od nekoliko vrsta sira. Ovo prebogato jelo zaista je senzacionalno, pa ga najtoplije preporučujemo svim čitateljima koji se ne boje calorie countera.

beccaccia-ravioli

Biftek je bio standardno odličan. Uz domaći biftek Beccaccia drži i ribeye od black angusa. Uz glavna jela servirali su nam osvježavajuće salate od mladog špinata

beccaccia-desert

Na kraju su nam još donijeli neobičnu krostatu sa šljivama i jabukama: neobičnu zato što je teksturalno privlačno, hrskavo  tijesto sličilo kombinaciji lisnatog i prhkog tijesta. Uz ovaj srčani ručak popili smo buteljki Claijeva Svetog Jakova iz 2016. a zatim buteljku Fakinova terana Primo iz 2015. Izbor buteljiranih lokalnih vina u Beccacci očigledno je optimalno pogođen, no velika je šteta što ni jedno buteljirano vino i nijedan pjenušac ne toče na čaše.Taj anakroni stav prema vinu ujedno je i jedina greška koji smo danas uočili u Beccacci.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.