Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Evo liste kandidata za nove Michelinove zvjezdice u Hrvatskoj

michelin-france

Epidemiji usprkos, Michelinovi su inspektori već od lipnja uredno obilazili hrvatske restorane. U nekim su se restoranima predstavili, u drugima su ih chefovi i osoblje prepoznali (ili bar misle da jesu). U svakom slučaju izvještaji su napisani, a prijedlozi za nove zvjezdice poslani su na nadležna mjesta.

Kako se vidjelo lani, o zvjezdicama se odlučuje u zadnji čas. Unaprijed se, primjerice, znalo da će Boškinac dobiti zvjezdicu, dok je zvjezdica za LD predstavljala prilično iznenađenje.

Evo glavnih favorita za nove hrvatske zvjezdice prema dosadašnjim izvještajima. Važno je reći da su dva restorana koji već imaju zvjezdice ovog ljeta dobili relativno negativne prve recenzije.

1. Cap Aureo, Rovinj

Koliko znamo, Michelinovi su inspektori bar dva puta večerali u Cap Aureu. Virtuozno kuhanje Jeffreya Velle moralo bi Istri donijeti drugu zvjezdicu.

2. Mano, Zagreb

mano-skamp

Mano chefa Matije Bogdana navodno je ostavio iznimno dobar dojam na Michelinove inspektore. Što nije neobično. Radi se o jednom od najprofesionalnijih hrvatskih fine dining restorana.

3. Nav, Zagreb

Michelin je, čini se, prilično impresioniran kuhanjem Tvrtka Šakote. No, Navov su trajni problem nekonvencionalni servis i neobična vinska lista.

4. Zinfandel’s , Zagreb

zinfandel-zimski-sipa

Glavnom Esplanadinom restoranu zvjezdica je izmakla za milimetar. U idućem Vodiču Zinfandel’s bi zaista morao dobiti zvjezdicu. U Italiji, Austriji i Francuskoj jeli smo u mnogo lošijim restoranima koji imaju zvjezdicu.

5. Marina, Novigrad

View this post on Instagram

#mackerel

A post shared by Marina Gaši (@mzvijer83) on

I Marina Gaši bila je u najužoj konkurenciji za zvjezdice 2020. godini. Restoran Marina i ove je sezone bio u vrlo dobroj formi.

6. ManO2, Zagreb

mano2-amuse-bouche

Hrvoje Kroflin bavi se izrazito progresivnim kuhanjem. Uz to, ima izvrsnog sommeliera i iznimno profesionalan servis, što sve ne može proći nezamijećeno.

7. Theatrium, Zagreb

theatrium-tiramisu

Internacionalno -lokalno kuhanje Filipa Horvata, uz izvanredan ambijent i snažan osjećaj za detalje, dobri su argument za Theatriumovu kandidaturu za zvjezdicu.

8. Pergola, Zambratija

pergola-desert

Talentirani chef Fabricio Vežnaver vodi jedan od najboljih istarskih restorana. Vežnaver, kao ni Šakota u Navu, nema doslovno profesionalan servis , no njegova je kuhinja uistinu impresivno dobra.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.