Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Biste li zaista nosili maske u kafićima kao što je propisano u Splitu?

korona-maske-kafici

Prije nekoliko dana splitski je Stožer civilne zaštite, onaj najnesposobniji i najskloniji prikrivanju skandala, odlučio da se u interijerima kafića moraju nositi maske. Iduće je jutro HTV objavio reportažu iz splitskih kafića u kojima novinarka i snimatelj nisu zatekli doslovno nikoga. Svi su gosti sjedili na terasama, gdje ne moraju nositi maske.

Odluka o nošenju maski u kafićima još je jedan dokaz teruranja lokalnih i nacionalnog Stožera. Do prije dva tjedna sve se smjelo, a danas se ne smiju popiti kava ili pivo bez maske. Ta je odluka, praktično gledajući, gotovo apsurdna, jer kako zaista piti kavu ili bilo što drugo i svaki čas spuštati i stavljati masku? Kako jesti s maskom ako se odluka proširi na restorane: hoćemo li spuštati masku kod svakog zalogaja i onda je ponovo dizati dok žvačemo, pa je opet spuštati kod idućeg griza?

Sve je ovo apsurdno, ali se istodobno radi o očekivanoj posljedici panike zbog katastrofalne situacijes koronom, koja je posljedica nevjerojatno glupe Vladine epidrmiološke politike tijekom ljeta. Obveza nošenja maski u kafićima još je jedan teži udarac ugostiteljskoj industriji, kao i pokazatelj neizbježnosti brze kazne za masovno, državno i privatno, neodgovorno ponašanje.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.