Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U 62 godini umro je ratni veteran i obavještajac Žarko Peša, vlasnik Hipodroma i Jastožere

hipodrom

Žarko Peša umro je na Visu u 62 godini. U suvremenoj hrvstskoj političkoj povijesti Peša će ostati zapamćen  kao jedan  od heroja obrane Sunje uj jesen 1991. godine, skupa sa Slobodanom Praljkom i velikim glumcem Svenom Lastom, koji je na bojišnici kod Sunje nosio snajpersku pušku. .

Poslije prvih ratnih godina Peša je postao visoki časnik vojne kontraobavještajne službe (SIS), a zatim i krovne obavještajne službe (HIS) gdje mu je zapovjednik bio Miroslav Tuđman. No, osim vojne, Žarko Peša trazvijao je i ugostiteljsku karijeru. 

Sredinom devedesetih postao je vlasnik restorana Hipodrom na zagrebačkom hipodromu.

U njegovo je vrijeme Hipodrom bio uistinu reorezentativan restoran s uzorno svježom ribom, živim jastozima i vrlo dobrom vinskom kartom. U devedesetim je godinama Hipodrom bio jedan od najboljih i najskupljih zagrebačkih restorana (danas se u tom prostoru nalazi etno restoran Potkova).

Peša je napustio Hipodrom početkom dvijetisućitih. Počeo je voditi višku Jastožeru, jedan od prvih luksuznih nautičarskih restorana na Jadranu. Zadnjih se desetak godina bavio proizvodnjom vina i manje prominentnim ugostiteljskim poslovima na otoku Visu, gdje je preminuo u petak navečer.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.