Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dan Barber mijenja ime i koncept Blue Hilla. Umjesto njega kuhat će gostujući chefovi

barber

Kad iduće godine ponovno otvori svoje restorane Blue Hill u New Yorku i Blue Hill at Stone Barns u Tarrytownu, Dan Barber praktički više neće biti glavni chef. Kako je najavi u New York Timesu, oba restorana ponovno će se otvoriti pod novim imenima i sa sasvim novim konceptom. Barber više ne želi fine dining restorane koji predstavljaju jednu viziju jednog chefa. Pretvorit će ih u trajni program za gostujuće chefove koji će se smjenjivati sezonski, po četvero godišnje.  

Blue Hill u New Yorku isprva će biti samo kuhinja za dostavu, jer su njihovi boksovi postali jako popularni tijekom pandemije. Njujorški će restoran raditi i kao podrška projektu u Tarrytownu. Nakon 2021. Barber ne planira, kaže da je sve moguće, ukljujučujući to da se oba restorana vrate u originalni format. Iako Barberova odluka podsjeća na mnoge promjene kojima se restorani pokušavaju prilagoditi krizi izazvanoj pandemijom, chef kaže da je o ovoj promjeni počeo razmišljati puno prije korona virusa, a kriza je samo ubrzala planove. 

“Razmišljamo o vremenu u kojem živimo i koje je zapravo mjesto restorana u kulturi,” rekao je Barber, “Moji suradnici inzistiraju na određenim temama i program gostovanja chefova će biti prilika da se istaknu chefovi koji dosad nisu imali na raspolaganju ovakav prostor.” Barber kaže da traži raznovrsni sastav chefova koji su izgubili posao zbog pandemije i zainteresirani su za poljoprivredu. Svaka tri mjeseca restoran će mijenjati ime kako bi bolje odrazio koncept gostujućeg chefa.  

Blue Hill je prošle jeseni dobio dvije Michelinove zvjezdice, ali je i jedan od restorana koji kritiziraju zbog nedovoljne rasne i rodne uključivosti. Barberov projekt gostovanja počet će čim osigura novac i organizira detalje. Očekuje da će prvog chefa ugostiti odmah početkom iduće godine 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.