Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

U Hrvatsku je prošlog vikenda ušlo oko 80 tisuća Nijemaca. Slovenci opet najavljuju karantenu

ceste

Njemačka Vlada nije stavila Hrvatsku na listu rizičnih zemalja, pa Nijemci srećom i dalje masovno posjećuju Jadran. Samo prošlog vikenda u našu je zemlju ušlo oko 80 tisuća njemačkih državljana. U Hrvatskoj trenutno boravi više od 170 tisuća njemačkih gostiju, a Nijemci su zaslužni za čak 30 posto svih inozemnih noćenja ostvarenih ovog ljeta . Svakako je odlična vijest da nas Njemačka nije stavila na crvenu listu.

Međutim, Nijemci nisu vikend turisti jer su prredaleko, a u rujnu baš vikend turisti iz zemalja poput Slovenije i Austrije igraju izimno važnu ulogu u poslovnim planovima jadranskih hotela i restorana.

Slovenski ministar zdravstva Tomaž Gantar najavio je, pak, da će Ljubljana krajem ovog tjedna uvesti karantenu za sve svoje državljane koji se vraćaju iz Hrvstske. Ostvari li se ova najava, bit će to još jedan ozbiljan udarac hrvatskom turizmu. Slovenski ministar tvrdi da je Hrvatska ušla u eksponencijalni stadij širenja Covida-19. Austrija je, pak, danas objavila da je odbila zahtjev hrvatske Vlade o izostanku karantene za austrijske državljane koji su boravili u Istri i na Kvarneru.

aqua-panna-sidebar

index

ulje-2021-naslovnica

aviation-gin

U Hrvatsku je prošlog vikenda ušlo oko 80 tisuća Nijemaca. Slovenci opet najavljuju karantenu

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min