Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Andrej Plenković upravo je proglasio uspješan završetak turističke sezone. Je li taj čovjek normalan?

plenkovic-n1

Da se odmah razumijemo. Nismo neskloni Andreju Plenkoviću. Dapače, mislimo da je unatrag desetak dana skupa sa Zoranom Milanovićem povukao nekoliko briljantnih poteza u pravcu međunacionalnog pomirenja i dizanja razine demokracije u Hrvatskoj. Međutim, turistička politika premijera Plenkovića kreće se između tragikomične i katastrofalno štetne.

Njegova današnja izjava o turizmu spada, nažalost, u ovu drugu kategoriju. Predsjednik Vlade u subotu je doslovno izjavio: “Prije samo koji mjesec nije se ni slutilo da će godina biti dobra. To znači da smo dobro odradili taj ples oko zatvaranja i ove sezone.” Plenković , dakle, smatra da je sezona završila 15.kolovoza, što je potpuno nevjerojatno. Naime, u kolovozu prošle godine Hrvatska je zabilježila gotovo 29 milijuna noćenja. Više od 40 posto tih noćenja registrirano je nakon 15. kolovoza.

Premijer se, kažu brojke, danas odrekao skoro polovice turističkog prometa u najjačem mjesecu u sezoni! Hrvatska udruga turizma odmah je prosvjedovala izjavom kojom ispravno tvrdi da je neodgovorno odricati se sezone. Plenkovićevu je izjavu zaista teško komentirati. Jedino racionalno objašnjenje moglo bi ležati u tome da se predsjednik Vlade pokušava izvući od odgovornosti za posljedice strategije ruskog ruleta (privremenog ukidanja svih epidemioloških mjera) koja je Hrvatsku u špici turističke sezone dovela na crvenu listu više europskih država, naših emitivnih destinacija.

Foto/N1 Screenshot

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.