Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

STRATEGIJA RUSKOG RULETA Usprkos golemoj opasnosti od zaraze Vlada podržava rad noćnih klubova na moru

klubovi

Zagreb iz dana u dan ima tek nešto manje od 20 novozaraženih. Većina zaraženih, prema tvrdnjama zagrebačkoj Zavoda za javno zdravstvo, vrlo su mladi ljudi,koji su koronu pokupili na Zrću ili u dalmatinskim noćnim klubovima. Glavni češki epidemiolog potvrdio je da se nekoliko čeških klinaca zarazilo na Zrću . Informacija o njemačkim maturantima koji su dobili covid 19 na Zrću, još je prošlog tjedna obišla cijelu Europu. Osim Zrća, kao žarišta zaraze ovih se dana spominju klubovi u Vodicama, Makarskoj i na Braču. Što Vlada poduzima protiv toga? Apsolutno ništa.

Krunoslav Capak jučer je na N1 konstatirao da su klubovi trenutno glavni izvor zaraze, ali nije najavio nikakve konkretne poteze da bi se taj problem riješio, rekao je tek da inspekcije redovito obilaze klubove kako bi provjerile primjenjuju li se epidemiološke mjere. Inspekcijama usprkos, svaki dan bilježimo desetke zaraženih iz klubova.

Da Vlada želi zaustaviti klupska žarišta zaraze, naprosto bi zatvorila klubove kao što su to odlučile vlasti u Istri, pa sad gotovo da i nemaju novozaraženih. Vlada je, međutim, izabrala vrlo riskantnu strategiju ruskog ruleta. Budući da se partijaneri ne boje epidemije, Vlada je odlučila podržavati klupski turizam. Budimo realni, da nema Zrća danas na Pagu ne bi bilo ni psa, osim par obožavatelja Boškinčeve visoke kuhinje. Da nema klubova, fiskalizacija na Braču ili u Vodicama vjerojatno bi bila dvostruko niža.

U borbi za svakog turista, svaku poreznu kunu i svako radno mjesto, Vlada tolerira noćne klubove nadajući se da neće doći do katastrofe, što zasad funkcionira. No, ako jednog dana stignemo do 200 novozaraženih, narativ o sigurnoj Hrvatskoj i turističkom pobjedniku na Mediteranu pretvorit će se u Nightmare stage s opasnim posljedicama za turističku industriju i sve sektore vezane uz turizam.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.