Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Najbolji hoteli u Istri i na Kvarneru epidemiji usprkos postižu senzacionalne cijene: od 1590 do 5000 kuna za noć

ikador-dron copy

U najtežoj i najgoroj turističkoj sezoni od rata do danas, čini se da najboljeprolaze najbolji hoteli. Barem kad je riječ o Istri i Kvarneru, gdje turizam zaista donekle funkcionira. Sinoć smo, naime, pregledali cijene vodećih istarskih i kvarnerskih hotela: one su iste ili nešto više nego lani u isto vrijeme. Sve cijene koje navodimo u ovom tekstu zabilježene su na Booking.comu, osim u jednom slučaju kad Booking, com nije pokazivao cijenu pa smo je skinuli s hotelske web stranice.

Sve se cijene odnose na dvokrevetne sobe, osim u slučaju porečke Maree koja je apartmanski resort. Naravno, treba reći da cijene mogu biti niže od navedenih, jer neki hoteli daju popuste na izravne rezervacije. Isto tako, cijene na recepciji često variraju ovisno o popunjenosti hotela, što je osobito važno u ovoj last minute sezoni. Hoteli su poredani abecednim redom. Na listi nema šarmantnog rovinjskog Adriatica, koji ovog ljeta nažalost ne prima goste: rade jedino Adriaticov restoran i kafić.

1. Alhambra, Mali Lošinj, 4211 kuna

alhambra-terasa1

Jadranka dugo nije bila sigurna hoće li uopće otvoriti Alhambru. Ovaj superluskuzni, zaista lijepi hotel srednje veličine ostao je zatvoren u lipnju, da bi se nedavno pojavio na Booking.comu po cijeni vrlo sličnoj prošlogodišnjoj. Alhambra je jedan od najboljih hotela na Jadranu

2. Bellevue, Mali Lošinj, 2599 kuna

losinj-bellevue

Veliki Alhambrin susjed smješten u idiličnoj uvali Čikat, zapravo predstavlja dobru vrijednost za novac. Sobe su prostrane, kao i balkoni, hrana vrlo dobra do izvrsna, bazeni jako veliki, spa najbolji u Hrvatskoj a bar, što ga je bio postavio Darko Uremović, lanjskih je godina bio jedan od uzbudljivijih na obali. Bellevue je lani u ovo doba godine bio možda dvjesto kuna skuplji.

3. Bevanda, Opatija, 2734 kune

bevanda
Bevanda, Opatija

Ovaj mali luksuzni hotel nije se zatvarao ni za vrijeme karantene, što je svakako djelovalo ohrabrujuće. Bevanda ima desetak jako ugodno uređenih soba: balkoni imaju atraktivne poglede na more, a restoran i bar uz šetalište već su godinama prilično popularni.

4. Grand Park, Rovinj, 4304 kune

hotel-park-bazen

Najraskošniji i najnoviji rovinski hotel zadržao je lanjske cijene. Grand Park je jako velik pa je zaista ozbiljno pitanje može li se napuniti u sezoni poput ove. Pitanje je, također, kako rade njegovi brojni restorani i kafići, kao i trgovine u Parkovoj shopping arkadi. U Grand Parku nalazi se Cap Aureo Jeffreya Velle, gastronomski najambicozniji restoran u Istri.

5. Ikador, Ika, preko 4500 kuna

Ikador ima više cijene nego lani, i uglavnom je pun. Početkom srpnja radio je na otprilike 75 postotnoj popunjenosti tjedno i stopstotnoj popunjenosti vikendom. Ikador je svakako najluskuzniji hotel ikad otvoren na Kvarneru. Ikador pripada u posebnu kategoriju hotela kakvih je u Hrvatskoj sasvim malo, poput recimo Ville Duborovnik ili Lemongardena.

6. Kempinski, Savudrija, 2371 kuna

h-kempinski

Kempinski kraj velikog golf igrališta bio je prvi istarski hotel s pravih, zasluženih pet zvjezdica. Riječ je o klasičnom luksuznom hotelu izgrađenom i uređenom po visokim međunarodnim standardima.

7. Marea, Poreč, oko 3500 kuna

valamar-marea-lobby

Valamarova Marea prvi je porečki hotel s pet zvjezdica. Marea se sastoji isključivo od prostranih apartmana s velikim balkonima. Neki apartmani imaju privatne bazene, a sam resort ima nekoliko većih bazena. Zanimljivo je da je Marea u ovom mjesecu povisila cijena. Naime, početkom srpnja jedna je noć koštala 423 eura, a danas košta 480 eura. Kad smo u njoj boravili prije tri tjedna, Marea je bila prilično dobro popunjena. Većina auta na parkingu imala je austrijske regIstracije.

8. Stancija Meneghetti, Bale, 2350 kuna

meneghetti-terasa

Stancija Meneghetti spada, bez sumnje, među jedno od najljepših mjesta u Istri. Teško nam je zamisltii imanje podesnije za splendid isolation.

9. Monte Mulini, Rovinj, 3830 kuna

monte-mulini

S Monte Mulinijem počelo je, prije više od deset godina, pretvaranje Rovinja u five star destinaciju. Monte Mulini ima lijepe, vrlo komforne sobe, dva dobra restorana i jednu od najbolje uređenih hotelskih plaža na Jadranu.

10. Navis, Opatija, 2462 kuna

navis4-1

Najbolji opatijski hotel ove je godine fenomen za sebe. Naime, Navis je bio vrlo soldino popunjen već krajem svibnja, čim se otvorio. Radilo se uglavnom o domaćim gostima. i od tada Navisu ide više nego dobro, što potvrđuje i cijena na Booking.comu koja je, ako se dobro sjećamo, viša nego lani u srpnju. Navis ima neke od najljepših pogled na Kvarner, pristanište za veće jahte i jako dobar restoran sa sofisticiranom lokalnim kuhinjom, kao i s prilično originalnim sushijem.

11. San Canzian, Mužolini Donji, Bujem 2400 kuna

San Canzian, otvoren prošlog ljeta, zapravo je staro kameno selo okruženo šumom i vinogradima, koje je minucioznim radom pretvoreno u prilično očaravajući hotel s raspršenim sobama. San Canzian svojim je projektom i uređenjem primjer modernog pristupa visokom turizmu u unutrašnjosti Istre.

12. San Rocco, Brtonigla, 1590 kuna

san-rocco-terasa

San Rocco je respektabilni veteran hrvatskog obiteljskog hotelijerstva. Radi se, nadalje, o jednom od prvih gastrohotela u Hrvatskoj. San Rocco, čije su sobe danas jednako dobro uređene kao u mnogim skupljim hotelima, ovog je lipnja radio na skoro 90 posto lanjskih kapaciteta, što je prilično impresivno. Restoran s prelijepom terasom i dalje je u vrhunskoj formi.

13. Wine & Heritage Hotel Roxanich, Motovun, 1717 kuna

roxanich-g1

Roxanich ima valjda najoriginalnije uređene sobe u Hrvatskoj. Skoro svaka se razlikue, a neke su prilično ekscentrične. Roxanich ima ogromnu terasu s fantastičnim pogledima na zelenu Istru, dok višekatni vinski podrum spada među najmodernije u Hvatskoj. Nije neobično što je Roxanich, hotel srednje veličine, više nego dobro popunjen pa za danas, recimo, više nije bilo mjesta.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.