Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nizozemska nas je stavila na narančastu listu. Vlada je definitivno kompromitirala turističku sezonu

granica-turizam

Nizozemska je Hrvatsku upravo stavila na narančastu listu. To znači da Nizozemska svojim državljanima ne preporučuje da putuju u Hrvatsku. A ako ipak putuju u Hrvatsku preporučuje im da po povratku odu u samoizolaciju. Nizozemska je samo jedna u nizu članica Europske Unije koje ograničavaju putovanja u Hrvatsku: tu su još Finska i Litva gdje smo na crvenoj listi, ali i Slovenija koja nas je stavila na žutu listu (što nije spriječilo Anu Roš da ljetuje u Hrvatskoj).

Hrvatska je došla na žute i crvene liste zbog drugog vala epidemije, koji nam se događa unatrag mjesec dana. Drugi val strahovito je naštetio hrvatskom turizmu; rezervacije su uglavnom stale prije dva tjedna. Brojke u Istri i na Kvarneru razmjerno su dobre, ali su mogle biti mnogo bolje da nije bilo drugog vala, žutih i crvenih lista. Drugi val dogodio se i zbog politike nečinjenja hrvatske Vlade.

Naime, Vlada je tek ovih dana ograničila javna okupljanja i zabranila posjete nogometnim utakmicama, dok je prije desetak dana donekle zatvorila granice s Bosnom i Srbijom. Sutra bi mogli biti zatvoreni i noćni klubovi, kao što je to Istra uostalom već učinila. Da je Vlada sve te mjere poduzela 1. srpnja, Hrvatska danas ne bi bila ni na čijoj žutoj ili crvenoj listi. Vlada to nije učinila, zato što nije htjela razljutiti birače prije izbora. Utoliko je Vlada izravno i namjerno kompromitirala ovogodišnju turističku sezonu.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.