Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Engleska kraljica počela je prodavati svoj gin za 45 eura po boci

buckingham-palace-gin

Prema pričama, Kraljica Elizabeta II ne pokazuje osobito zanimanje za finu hranu, ali pića su posve druga stvar. Oko kraljičinih šampanjaca i koktela, koje pije svaki dan u određeno vrijeme, u Buckinghamskoj palači razvijeni su cijeli rituali. Jedan od najvažnijih je podnevni gin i Dubonnet.

Svaki dan u podne, i u 94. godini, kraljica popije piće od gina i francuskog likera, s malo soka limete i puno leda. Naviku je naslijedila od Kraljice majke. Priča se i da kraljica jedina koristi gin za glancanje dijamanata. Kraljičinu strast prema ginu Buckinghamska je palača odlučila podijeliti s podanicima, putem novog proizvoda, kraljevskog small batch gina koji se odsad može kupiti u trgovini Zaklade kraljevske zbirke (Royal Collection Trust).

buckingham-palace-gin-1

Buckingham Palace London Dry Gin košta 45 eura i destiliran je od aromata ručno branih u vrtovima Buckinghamske palače, u kojima raste 250 vrsta biljaka i živi 30 vrsta ptica. Među 12 aromata u Buckingham Palace Ginu su korica limuna, verbena, Lemon, verbena, glogove bobice, murva, lovorov i murvin list. Palača preporučuje svoj gin kao ljetno osvjeđenje, s tonikom u čaši punoj leda s kriškom limuna.  

Piše se da je jedan od razloga zašto je kraljica odobrila da komercijalnu proizvodnju gina, značajno smanjenje prihoda kraljevske obitelji urzokovano pandemijom korona virusa. Zbog izostanka turističkih posjeta kraljevskim palačama ove godine gube 30 milijuna funti pa dio pokušavaju nadoknaditi prodajom kraljevskih suvenira i proizvoda kobrendiranih s palačom. Buckingham Palace gin trenutno se distribuira samo u Velikoj Britaniji.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.