Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Landsky na zadnjoj tramvajskoj stanici trenutno je jedan od uzbudljivijih barova u gradu

landsky-g

Zagrebačka barska scena u ozbiljnoj je stagnaciji. Pad je počeo gašenjem Aperitiva, pa se zatvorio A Posto, da bi sve kulminiralo neotvaranjem malog ali važnog Dežman Mini Bara poslije lockdowna. Većina boljih zagrebačkih barmena otišli su u konzultante, brend ambasadore ili rade izvan Zagreba, poput Ivana Mandarića koji vodi bar u rovinjskom Grand Parku.

Security Check Required

null

U Zagrebu se najzanimljiviji kokteli mogu popiti u Noelu, Soi Fusion Baru i Timeu, dakle u restoranima. Zato nas je još više iznenadila karta jakih pića i koktela u kafiću/ baru Landsky u Ozaljskoj ulici na Remizi.  Landsky je osobito jak u američkim whiskeyima, koji se prodaju po smiješnim cijenama. Naš omiljeni 50-postotni bourbom Knob’s Creek košta samo 28 kuna: jeftinije točenje Knob’s Creeka doslovno nismo vidjeli nigdje u svijetu. Luksuzni Jack Daniel’s Single Barrel stoji pak 36 kuna. Boca od sedam decilitara Single Barrela u trgovinama košta 350 kuna.

Security Check Required

null

Kokteli, koji se miješaju i s kućno priređenim sastojcima, koštaju izmedju četrdesetak i šezdesetak kuna, a barmen je završio Coca Colinu akademiju Raise The Bar. Čak ni izbor piva nije posve loš, budući da drže točenu Grifovu IPA-u. Landsky je otvoren krajem studenog lanjske godine. Ime je dobio po Pauli Landsky, prvoj zagrebačkoj tramvajskoj kondukterki, a lokal je pun tramvajskih nemorabilija, što je primjereno kafiću u blizini Remize. Landsky je neobično dobar susjedski bar, u koji bi međutim trebalo dolaziti iz svih dijelova grada. Landsky vikendom preuzimaju neki od najboljih hrvatskih barmena. Večeras nastupaju Marko Pećnik i Kruno Rozić.

Landsky

Ove subote nastavljamo sa gostovanjima preozbiljnih barmena Brand … ambassadori Premium Spiritsa Coca-Cole HBC Hrvatska, Marko Pećnik i Kruno Rozić od 20.00h za nas spremaju preko nekoliko dobrih pića standardno ukrašenih sa lošim forama Marka i Krunu ne treba posebno predstavljati, ove dvije konstante na hrvatskoj barskoj sceni svoj su zanat ispekli u najboljim barovima Hrvatske (Pećnik je pekao i u Nizozemskoj ) te su i glavni krivci za prestižnu Coca-Colinu Raise The Bar akademiju koja pomaže poboljšanju kvalitete usluge i znanja u hrvatskom ugostiteljstvu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.