Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Udruga glas poduzetnika traži smanjenje PDV-a u turizmu i ugostiteljstvu na 13 posto

U dopisu što ga je uputila budućoj Vladinoremijera Andreja Plenkovića, Udruga glas poduzetnika upozorila je da su turizam i ugostiteljstvo, dvije industrije koje nose najveći dio hrvatskog BDP-a krajnje ugrožene i zatražila konkretne mjere i reforme u tim sektorima. Među glavnim zahtjevima su smanjenje PDV-a u turizmu i ugostiteljstvu na 13 posto i uredba o moratorijima na kredite i leasinge bez naplate kamata.

“Sada već nije pretjerana tvrdnja: u turizmu i ugostiteljstvu gori požar, a do potpunog zgarišta ima još možda mjesec ili dva. Odbor za turizam i ugostiteljstvo UGP-a stoga traži hitne intervencije Vlade Republike Hrvatske, ministra financija i novog ministra pod čijim će resorom biti turizam. 

Smatramo kako je nužno sniziti PDV, kao što su napravile i mnoge zemlje Europske unije te donijeti uredbu kojom će banke morati dati moratorije na kredite i leasinge bez naplaćivanja kamata.

Jedna od važnih grana koje bi mogle spasiti hrvatsko gospodarstvo je bačena na koljena! Dok druge zemlje Europske unije snižavaju PDV, Hrvatska to nije učinila, unatoč stalnim apelima. Također, u vrijeme u koje bi HTZ trebao raditi veliki posao na privlačenju gostiju i pravovremenoj i adekvatnoj komunikaciji, od njih hrvatski turistički djelatnici nemaju baš nikakve koristi”, stoji u priopćenju  Udruge glas poduzetnika, 

“Ako Vlada ne smanji PDV svima u turizmu i ugostiteljstvu na min. 13%, kao najugroženijim djelatnostima te ukoliko ne dođe do ključnih reformi u sektoru turizma, a pogotovo ako dođe do spajanja ministarstava turizma i kulture, za što se nadamo da se ipak neće dogoditi, ključna grana hrvatskog gospodarstva gubi perspektivu i baca se na koljena.”

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.