Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Oštećen u potresu, Heritage u Petrinjskoj ostat će zatvoren do kraja sanacije

heritage-tripadvisor

Na vratima malog lokala u Petrinjskoj 14 piše zatvoreno. Na vratima je još i letak s epidemiološkim mjerama, iz vremena one prve epidemije Covida-19. Heritageova Facebook stranica nije ažurirana od kraja 2019 a zadnja objava na Trip Advisoru zabilježena je uoči Velikog potresa, koji je prilično gadno pogodio Petrinjsku ulicu. Kako su nam u petak rekli vlasnici Heritagea, lokal je zatvoren jer je zgrada u kojoj se nalazi oštećena u potresu i morat će ostati zatvoren dok ne budu završeni svi radovi. “Ako u međuvremenu ne dođe do nekom dramatičnog preokreta povezanog s Covidom-19, otvaramo čim završe radovi,” kažu.

Heritage, minijaturni ali visoko civilizirani lokal, 2016. su u Petrinjskoj ulici otvorila trojica partnera, magistri geografije među kojima je jedan, Šime Sušić, bio pobjednik prve sezone hrvatskog MasterChefa. “Ideja je niknula iz želje za pokretanjem vlastite tvrtke orijentirane na neku od selektivnih grana turizma koje nas istinski privlače. Nakon eksperimentiranja sa znanstvenim aspektom tijekom fakulteta, odlučili smo se okušati u onom praktičnom – gastroturizmu”, rekli su tada u intervjuu za telegram.hr

Heritage je posluživao domaće tapase, suhomesnate proizvode i sireve dobrih hrvatskih proizvođača. Svojedobno je bio toliko popularan da su ga algoritmi Trip Advisora proglasili najboljim restoranom u Zagrebu, što govori puno o nepreciznosti Trip Advisora ali ne govori ništa protiv Heritagea. Ako se Heritage zaista trajno zatvorio, to je loša vijest za zagrebačku gastro scenu, kojoj su takvi mikro lokali s pametnom i kvalitetnom ponudom itekako potrebni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.