Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Noma danas ponovno otvara, s The Best Of menijem

noma-20

U ovo doba godine, u Nomi bi aktualan bio veganski meni. No, četiri mjeseca koliko su bili zatvoreni zbog korone promijenilo je mnogo toga. Nakon što je zatvorio Nomu, chef Rene Redzepi restoran je pretvorio u svojevrsnu kombinaciju laboratorija i obiteljske kuhinje. Njegov tim dobio je jedinstvenu priliku da na miru, izvan žrvnja sezona, izbora za najbolje restorane, inspekcija i navala rezervacija, istražuje i kreira nova jela. Istodobno, kuhinja je radila punom parom, pripremajući zdrave obroke za obitelji zaposlenih.

Prije nekoliko tjedana, Redzepi je odlučio otvoriti Nomu ali samo kao vanjski prostor, mjesto gdje gosti potpuno opušteno, sjedeći na travi kraj jezera, mogu uživati u burgerima i vinima s Nomine liste. Danas otvara restoran u punom pogonu. Domaći gosti i oni dovoljno uporni da se zbog Nome kroz šumu sigurnosnih mjera probiju do Kopenhagena, imat će posebnu priliku. Redzepi otvara s menijem na kojem su najbolja i najvažnija Nomina jela u zadnje dvije godine. Glavni razlog, navodi Redzepi, je Nomina želja da pomogne svim svojm dobavljačima, uključujući lovce, ribare i foragere. Od jeseni, Noma se vraća svojim poznatim sezonskim menijima, počevši s divljači i šumskim plodovima. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.