Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Prva istarska mozzarella mljekare Latus iz Orbanića ušla je u Metro

latus-mozzarella

Hrvatski Metro Cash&Carry ovih je dana proširio suradnju s hrvatskim malim proizvođačima kvalitetne hrane. U njihovu ponudu ušla je prva istrarska mozzarella koju pod brendom Un Po’ Di proizvodi obiteljska mljekara Latus iz Gornjih Orbanića kraj Žminja.  

Prva istrarsa mozzarella zajednički je projekt Latusa i tvrtke Nikas iz Matulja koja distribuira neke od vodećih svjetskih brendova poput Tabasca, Illy kave i Kikkomana. Inspirator ove ideje je bio vodnjanski maslinar Sandi Chiavalon, koji je vlasnika Latusa Sandija Orbanića godinama nagovarao da pokrene proizvodnju mozzarelle. Latus je strojeve za mozzarellu nabavio u Italiji, a prvi konzultant bio im je iskusni napuljski sirar. 

“Budući da je Metro ključni veletrgovac za HoReCa sektor, veliko nam je zadovoljstvo plasirati naše proizvode kroz njegove centre kako bi postali dostupni restoranima, hotelima i svim ugostiteljima koji pred svoje goste žele staviti proizvode od domaćeg mlijeka s istarskih pašnjaka, koji su ručno proizvedeni prema recepturama naših predaka. Mozzarella je napravljena kao fior di latte, a ima naglašeno mliječni i blago slani okus te se može iskoristiti u različitim gastronomskim formama”, rekao je Sandi Orbanić. 

Mljekara Latus osnovana je 2001. godine i danas je jedna od najboljih malih privatnih mljekara u Hrvatskoj. S desetak istarskih farmi godišnje otkupljuje i prerađuje do 2.000.000 litara mlijeka iz kojih se proizvode jogurti i nekoliko vrsta tvrdih i polutvrdih sireva, od kojih je najcjenjeniji Veli Jože. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.