Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Većina vrhunskih restorana i hotela drži S.Pellegrino. Evo zašto

s-pellegrino-g

Od Esplanade do Ikadora, od Tekke do Mana, od Nome do Hiše Franko, niz vodećih domaćih svjetskih hotela i restorana drži S.Pellegrino. Gastronomski je razlog očigledan, i o njemu smo već pisali. S.Pellegrino je voda s vrlo visokim mineralnim sadržajem što znači da ide dobro uz hranu, ali s umjerenom karbonacijom što znači da nije agresivna već je zaokružena i elegantna.

S.Pellegrino nije slana voda, što je važno pri slaganju s vinima. Nakon što popijete gutljaj vina, voda vam mora očisti nepce bez stvaranja dodatnog okusa u ustima. No, osim gastronomskog razloga postoji i onaj drugi, koji možemo definirati kao napor na afirmaciji pozitivnih vrijednosti unutar profesionalne zajednice.

S.Pellegrino je kroz izbor World’s 50 Best učinio gastronomiju i restorane velikom svjetskom medijskom atrakcijom. Izbor World s 50 Best Restaurants restoranski je događaj godine u cijelom svijetu, s najjačim medijskim pokrivanjem, a ulazak među prvih trideset ili četrdeset mjesta svakom restoranu jamči popunjenost tokom cijele godine, dok je pobjeda u predepidrmijskim vremenima izazivala barem polugodišnje liste čekanja.

Kroz masovnu popularnost World’s 50 Best Restaurants afirmirale su se i neke od uistinu najvažnijih vrijednosti u globalnoj restoranskoj industriji. Primjerice, World s 50 Best odigrao je presudnu ulogu u promoviranju latinoameričkih kuhinja i chefova. Bez izbora World’s 50 Best Restaurants dobar dio svijeta danas ne bi znao za modetnu peruansku ili brazilsku gastronomiju.

Nadalje, World’s 50 Best postojano se zalaže za lokalnost u gastronomiji, što je iznimno važno ne samo za restoratere i kuhare već i za lokalne proizvođače hrane. Treće, kroz natjecanje S.Pellegrino Young Chef na kojem je lani u Milanu sudjelovao i Deni Srdoč, sustavno se promoviraju daroviti svjetski mladi chefovi. Naposljetku, S. Pellegrino i World’s 50 Best nizom akcjja pookušavaju ponoći restoranskoj industriji da preživi epidemijsku krizu. Zbog svega toga, logično je da je S.Pellegrino omiljeni brand restoranske industrije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.