Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

Devet zagrebačkih terasa gdje biste mogli biti relativno sigurni od korone (a i hrana je dobra)

carpaccio

Nova ofenziva Covida-19 ne smije isprazniti zagrebačke restorane. Jer bi to značilo da je ispraznila cijeli grad, budući da grad bez restorana naprosto nije grad. U srijedu navečer na društvenim su se mrežama počele širiti objave više vlasnika barova i restorana koje govore o otkazima rezervacija. Što nas je potaklo da napravimo listu korektnih do izvrsnih zagrebačkih restorana koji imaju dovoljno velike terase da na njima ne mora doći do bilo kakvog bliskog socijalnog kontakta. Evo, dakle, liste dobrih zagrebačkih restorana na čijim terasama postoji relativno mala vjerojatnost od zaraze koronom..

1. Zinfandel’s, Terasa Oleander, Esplanade, Mihanovićeva

oleander-esplanade

Stolovi u Zinfandelu razmaknuti su metrima jedan od drugog i u normalnim okolnostima. U vrijeme korone osoblje nosi maske i rukavice. Hrana je naravno između izvrsne I briljantne. Higijenske su mjere u Le Bistrou jednako opravdano oštre, a kuhanje nije bitno slabije nego na Terasi Oleander.

2. Okrugljak, Mlinovi

r-okrugljak

Okrugljak je stvoren za sve vrste izolacije. Stolovi ispred glavne restoranske zgrade uvijek su udaljeni nekoliko metara jedan od drugog, dok su stolovi kraj potoka potpuno izdvojeni. Hrana može biti uzbudljivija nego što je danas, ali nije nekorektna.

3. Noel, Dukljaninova

noel-jug-sommelier

Noel je vrlo pažljivo, u skladu sa strogim epidemiološkim uputama, na svoju terasu postavio tek nekoliko stolova koji su jako daleko jedan od drugog. Noel je, gledajući prema razmacima među stolovima među gostima, jedno o do sigurnijih mjesta u Zagrebu. Kuhanje chefa Bruna Vokala  prilično je impresivno.

4. Mano, Medvedgradska,

mano-sipice

Matija Bogdan trenutno kuha najautoritativniju hranu u Zagrebu, ne računajući avangardnog Tvrtka Šakotu. Ako chef Bogdan ne dobije Michelinovu zvjezdicu bit će to ozbiljna nepravda. Lijepi vrt Mana u Medvedgradskoj omogućuje korektnu socijalnu distancu.

5. Theatrium, Teslina/Gajeva

theatrium-sala

Theatrium ima veliku terasu ispred restorana, plus jako razmaknute stolove u donjoj blagovaonici. Theatrium bi, dakle, morao biti uvjetno siguran po dosad objavljenim epidemiološkim kriterijima. Chef Filip Horvat, uz klasike poput govedine Wellington, ovih dana kuha izvsrna sezonska jela, Jučer smo probali cvjetove tikvica u tempuri I fantastičan tamni rižoto s vrganjima, lisičarkama I crnim trubačima.

6. Carpaccio, Teslina

carpaccio

Carpaccio je prvih dana poslije lockdowna uspio postaviti stolove, tako da gosti nisu u izravnom međusobnom kontaktu. Hrana je uobičajeno dobra, dok su vrganji kao i uvijek najbolji u gradu,

7. Agava, Tkalčićeva

agava-terasa

Izdvojena terasa ispod restorana idealna je za izolaciju, kao i za promatranje ljudi koji šeću Tkalčićevom. Bistronomski meni chefa Belizara Miloša katkad, kao u slučaju bolognesea, uključuje najukusniju hranu koja se uopće može pojesti u Zagrebu.

8. Karijola, Vlaška

karijola

Karijola u Vlaškoj ima dvoetažnu terasu s velikim razmakom među stolovima. Vlasnici jedne od dvije najvažnije zagrebačke pizzerie, novom su terasom pogodili duh vremena. Pizza je još uvijek vrlo dobra.

9. Dubravkin put, Dubravkin put

dubravkin-put5

Dakle, malo što volimo manje od fejkanog fine dininga, koji se pokušava fejkano prezentirati po lifestyle medijima, čime se Dubravkin put bavi otkako ga je napustila Priska Thuring.  Međutim, terasa Dubravkinog puta jedna je od najljepših u Zagrebu, Mislimo da bi taj restoran, u sadašnjim okolnostima, trebao kuhati samo jednostavno i svježe i da bi takvim pristupom mogao vratiti goste.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.