Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebački su restorani uglavnom sigurni. Incident s hapšenjem Tomislava Đakića rijetka je iznimka

trnjanka

U srijedu popodne ispred zagrebačkog restorana Trnjanka uhićen je Tomislav Đakić, sin HDZ-ova saborskog zastupnika, dugogodišnjeg šefa HVIDRE Josipa Đakića. Tomislav Đakić prije uhićenja prijetio je policajcima. Radi se o prilično netipičnom ekscesu, budući da su zagrebački restorani unatrag četiri ili pet godina uglavnom sigurni.

U devedesetim i dvijetisućitim godinama pred brojnim je zagrebačkim restoranima i klubovima dolazilo do fizičkih i oružanih obračuna raznih kriminalnih skupina. Prije dvadesetak godina gotovo se točno znalo koje su zagrebačke ugostiteljske lokacije fizički opasne. No, u zadnjih nekoliko godina, uz dvije ili tri iznimke u centru, nasilje u barovima i restoranima svelo se ili na turbo folk lokale ili na utjerivanje reketa u klubovima i manjim kafićima.

U legitimnim restoranima već nekoliko godina srećom nema nasilja. Događaj pred Trnjankom treba, nadamo se, smatrati tek rijetkošću: sam Tomislav Đakić dolazi iz prilično incidentne obitelji poznate po nasilju i neprihvatljivom društvenom ponašanju. 

Najneobičniji element ovog kavanskog ekscesa zapravo je konstatacija jednog portala, da se hapšenje dogodilo ispred “kultnog zagrebačkog restorana”. Sirota Trnjanka već dvadesetak godina ne uživa nikakav ugled, a kamoli .kultni status.’ Njeni najpoznatiji gosti u zadnjem su desetljeću bili ljudi poput Milana Bandića i Željka Keruma, tako da se mladi i nasilni gospodin Đakić idealno uklopio u ambijent tog B lokala.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.