Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

KVARTOVSKI VODIČ KROZ ZAGREB (6) Na Trešnjevci radi nekoliko zanimljivih gostionica

Trešnjevka i Jarun gusto su naseljeni kvartovi s nizom uspješnih susjedskih restorana: od Fidel Gastra koji nije osobito dobar ali je odlično uređen, preko pouzdane i šarmantne Šalše do gargantuovskog R&B Fooda. Nažalost, na samom jezeru gotovo da i nema restorana vrijednih pažnje.

1. Karijola, Badalićeva

karijola-tresnja

Originalna verzija jedne od najvažnijih zagrebačkih pizzeria otvorila se u Kranjčevićevoj i u prostorima bivše pivnice Concordia bi se pomaknula par kuća zapadnije u Badalićevu, u neusporedivo civiliziraniji ambijent.

2. Korkyra, Adžijina

Korkyra je prije dvadeset godina izmislila model zagrebačkih ribljih konoba, s puno plave ribe i šire prihvatljivim cijenama. Taj se model pokazao uspješnim, a kasnije su ga preuzele mnoge dobre gostionice poput Ponistre.

3. Budweiser, Adžijina

budweiser

Budweiser na Trešnjevci ima golemi vrt, što je dobro i neepidemijskim okolnostima. No, kad smo ga zadnji put posjetili, vidjelo se da im treba još dosta fine tuninga.

4. Šalša, Kostelska

salsa

Šalša je već puno godina jedna od najpopularnijih zalogajnica u Zagrebu, s maštovitim menijima za ručak i zaista niskim cijenama.

5. Maredo, Andrašecova

maredo

Maredo ima velik, ugodan vrt i vrlo korektan roštilj, koji na stolove stiže u golemim porcijama.Vinska karta je okej za Maredov žanr.

6. Tian Tan, Okićka

tian tan

Ova simpatična kineska zalogajnica s dugim stažem i tipičnim zagrebačkim kineskim jelovnikom ima ponešto vatrenih obožavatelja.

7. R&B Food, Puljska

r&b-food

Koliko znamo, riječ je o jedinom zagrebačkom restoranu specijaliziranom za rebra: svinjska, teleća, goveđa, boškarinova…Porcije su gargantuovske, a prije epidemije restoran je bio stalno pun.

8. Bros, Trakošćanska

Bros je nova, simpatična susjedska pizzeria i kafić, kojeg su pokrenuli iskusni restoranski profesionalci

9. Namaste, Selska

namaste-interijer-detalj

Namaste je vrlo, vrlo dobar restoran južnoindijske kuhinje smješten u ne baš privlačnom i definitivno prevelikom prostoru

10. Fidel Gastro, Pavletićeva

fidel-gastro-tuna-tartar (1)

Fidel Gastro atraktivno je uređen kafić i gastrotainment restoran sa živom glazbom, koji je odmah po otvaranju postao središte kvartovskog društvenog života

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.