Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

VIKEND U DUBROVNIKU Gdje spavati, što raditi, gdje jesti i piti

dubrovnik-stradun

Premda poluzatvoren, Dubrovnik je i dalje jedinstveno privlačan. Niske cijene čine vikend u Dubrovniku atraktivnom i zaista nezaboravnom avanturom vrijednom malo dulje vožnje. Ovaj produženi vikend koji zbog Tijelova počinje u četvrtak, idealna je prilika da se dobro privedete u uvjerljivo najljepšem hrvatskom gradu. Evo malog vodiča za spektakularan dugi vikend u Dubrovniku.

GDJE SPAVATI

One Suite Hotel

one-suite-vrt

Ova jedinstveno i prilično luksuzan hotel udaljen desetak minuta vožnje od Grada nije se zatvarao ni jedan dan tijekom lockdowna, da bi poslije ukidanja e-propusnica pokrenuo niz pametnih promotivnih akcija uz moto Samo pozitiva, koje su ga prošli vikend napunile do zadnjeg kreveta. Uz prostrane sobe, dobro opremljene kupaonice i niz hi tech rješenja, One Suite ima i odličan bar Local One gdje zabava počinje već za vrijeme doručka kad stiže DJ.

Hilton Imperial

hilton-imperial-dubrovnik

Dubrovački Hilton smješten je u palači Imperial, najstarijem gradskom hotelu udaljenom dvije minute hoda od Straduna. Otkako postoji, Hilton Imperial nije bio jeftiniji i dostupniji.

GDJE JESTI

Orsan Gverović, Zaton Mali

Legendarni obiteljski restoran smješten na plaži udaljenoj petnaestak minuta vožnje od Grada, otvorio se u nedjelju. Preporučujemo svježu ribu na gradelama, kamenice i crni rižoto. Između predjela i glavnog jela možete se okupati

Pantarul, Ulica Kralja Tomislava

pantarul-sank

Pantarul je moderni gradski gastronomski bistro u kojem jedu Dubrovčani, i koji je prošli petak bio skoro prepun. Preporučujemo poširanu oradu i tartar biftek.

Kamenice, Gundulićeva poljana

kamenice-terasa

Kamenice su najšarmantija zalogajnica u Hrvatskoj, što je i normalno, budući da se nalaze u samom srcu Dubrovnika. Preporučujemo kamenice i frigane srdelice.

Kult Plave Kamenice on TikTok

Kult Plave Kamenice (@kpk_kultplavekamenice) has created a short video on TikTok with music Inside Their Head. Having a peaceful lunch at Kamenice…this happened #dubrovnik #lunch #catlovers #catlife #catsoftiktok #foodietribe #restaurants #eatingout

GDJE PITI

divino-dubrovnik1

Divino u Palmotićevoj ulici kraj Straduna ima impresivan izbor lokalnih vina. Glam, kafić preko puta Divina, drži neka od najboljih hrvatskih i belgijskih piva. Cele blizu Orlandova spomenika pruža jedinstven, meditativni ugođaj Straduna kad nije prepun turista. Lokal One u One Suite Hotelu radi vrlo dobre koktele i toči sjajne whiskyje poput Kavalana.

ŠTO RADITI

dubrovnik-zidine

Obavezno posjetiti Zidine, dok ulaznica košta samo 50 kuna. Safari na quadovima kroz divlje Konavle uključuje vožnju po močvari i riječnom koritu. Konavel možete i prejahati na konjima. Oni koji vole vino svakako bi u Konavlima trebali posjetiti vinariju Karaman, koja je obnovila proizvodnju dubrovačke malvasije. Nama je posebno uzbudljivo bilo ribarenje oko Elafita, koje za dvoje ili najviše četvero organizira tvrtka Maritimo Fishing. Upecate li neku veću ribu, odmah na palubi možete uživati u zaista svježem sashimiju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.