Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U skradinskoj Cantinetti ručali smo valjda najsvježiju oradu ove godine

Konobar skradinske Cantinette donio nam je na stol pladanj pun manjih do srednjih orada. Koža  im se sjajila, škrge crvenile, no najviše nas je privukao miris: radilo se o čistoj definiciji mirisa svježe ribe, upravo izvučene iz mora.

Dan ranije bili smo na ribarskom čamcu između Dubrovnike i Elafita. Orada iz Cantinette mirisala je jednako kao ribe koje je naš ribar jučer popodne izvlačio na čamac, pa ubacivao u bazen

Poslije ručka konobar nam je rekao da su orade, iz Prokljanskoj  jezera, stigle u restoran pola sata prije našeg dolaska.

Orada je bila savršeno pečena. Sočna, prepuna okusa, nekompromitirana bilo kakvim suvišnim dodacima. Čista, posve svježa plemenita riba s gradela zaista spada među najukusnije životinje koje se uopće mogu pojesti. Osim izvrsne orade, ručali smo i prokljanske sipice sa šparogama, servirane u vrlo ukusnoj emulziji baziranoj na maslinovim ulju. Skradinska torta također je bila jako dobra.

Cantinetta je najpoznatiji skradinski restoran, koji bi se trebao oslanjati na lokalne i svježe sastojke, pripremljene jednostavno i tehnički precizno poput naše orade i sipica.

Vinska karta sadrži neočekivano puno vrlo dobrih stranih vina iz Acrobatova portfolia, kao i vina pouzdanih hrvatskih proizvođača. Vrt je prostran i ugodan. I što je osobito važno, danas nije bio prazan.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.