Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

HRSKAVA LISTA 7 najboljih kruhova i peciva u zagrebačkim pekarnicama i dućanima

bread-club-g

Hrvatska pekarska industrija iznimno je uspješna i profitabilna, o čemu svjedoče strane investicije i česti redovi pred pekarnicama. No, više od 90 posto domaćih pekarskih proizvoda ne valja ni po organoleptičkim,ni po zdravstveno nutricionističkim kriterijima. Da nema Korice i Bread Cluba Zagreb bi bio teška pekarska provincija. Izdvojili smo ipak sedam kruhova i peciva u kojima se zaista može uživati.

1. Kiseli kruh, Korica

Riječ je o vjerojatno najfinijem kruhu u Zagrebu, uključujući i restorane. Korica je savršeno hrskava, sredina lagano vlažna ali ni u jednom trenutku gnjecava, a okus bogat, umjereno težak i moćan, no perfektno balansiran i neagresivan.

Osobito je važno reći da je Koričin sourdough uvijek precizno pečen, bez tragova zagaranja, kao što se skoro redovno događa nekim drugim pekarnicama.

2. Bijeli baguette, Korica

Ovaj baguette koji nas neodoljivo podsjeća na Pariz, gotovo je oštro, pucketavo hrskav, s mekanom , raskošnom bijelom sredimom. Najbolji materijal za sendviče u Zagrebu.

3. Focaccia, Bread Club

Foccacia iz Bread Cluba izgleda kao da ju je ispekao sam Paul Hollywood: hrskava korica, veliki mjehuri, optimalno zamašćeno tijesto, naglašeni savoury okus. Bread Clubova focaccia stvara jednako nepromišljenu ovisnost kao dobra vruća pizza.

4. Proteinski kruh, Kuraž

Kuraž koristi izvrsne cjelovite žitarice, ali ne zna peći kruh i peciva. Proteinski kruh, napravljen s jajima, svježim sirom i prepun sjemenki, nije tipični pekarski proizvod , pa Kuražova profesionalna substandardnost u pečenju nije uspjela pokvariti genijalni okus tog vrlo skupog kruha.

5. Brioš, Bread Club

Bread Clubov brioš raskošno je podatan dok je potpuno svjež. On je toliko bogat da se poželite ugušiti u tom divnom, gustom, sočnom, ugodno masnom, slatkasto slanom pecivu. Međutim, drugog se dana pretvara u nešto neugodno presasušeno i bezokusno. Svako vrhunsko pecivo trebalo bi drugi dan biti barem jestivo.

6. Kruhovi od heljde s orasima, Spar i Konzum

Riječ je o veoma dobrim, ukusnim bezglutenskim kruhovima s čvrstom korom. Daleko najbolji kruhovi koji se mogu kupiti u supermarketima..

7. Slani klipići, Mlinar

Ovi adiktivni , hrskavi, zaista slani i optimalno masni klipići solidna su grickalica uz pivo, bijelo vino i ne pretjerano ambiciozni pjenušac..

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.