Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hrana u Ficleku postala je neobično dobra za svoj žanr

ficlek-fasiranci

Glavna ideja zagrebačke gostionice Ficlek, otvorene uoči dolaska epidemije, jest da restoranskim kulinarskim metodama podražava ugođaj i okuse kućne, tradicijske zagrebačke kuhinje. Ta je ideja dosljedno provedena u sjajnom dizajnu ovog restorana blizu Dolca, u izboru tanjura, kao i u koncepciji jelovnika, kojim dominiraju zagrebački šnicl, pohana piletina, tafelspitz kajzeršmarn, ajngemshtec i faširani šnicli.

Danas smo, pak, iskreno uživali i u hrani, a ne samo u konceptu. Poslije šetnje Dolcem svratili smo na vrlo rani ručak. Kroz Ficlek je između pola dvanaest i dvanaest prošlo desetak gostiju, što nam se ne čini lošim. Naručili smo faširane šnicle, grahovu salatu i famoznu Samoborsku muštardu obitelji Filipec.

Faširanci (44 kune) bilo su mekani i sočni , mnogo uspjeliji nego u dostavi. Salata od graha s bučinim uljem i ljubičastim lukom bila je upravo briljantna; radilo se o jednom od najslasnijih kućnih jela koje smo probali u restoranima. Uz ovaj brzi i jako fini ručak popili smo par čaša izvrsne Matoševićeve Malvazije iz 2019. Preporučujemo da kao jedno od vina na čase uvedu škrlet, koji postaje sve važniji element zagrebačkog gastronomskog i vinskog atlasa. Ficlek funkcionira jako, jako dobro. Svaki zagrebački kvart trebao bi imati jednu takvu gostionu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.