Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Najvažniji slovenski vinar Marjan Simčič u srijedu na Kultu Plave Kamenice uživo predstavlja svoje Opoke

simcic-najava

Marjan Simčič iz Brda uvjerljivo je najznačajniji slovenski vinar. Sva Simčičeva vina, od bazične serije Classic preko Cru Selection do ekspresivnih Opoka internacionalno su relevantna u svojim kategorijama stilova i cijena. Budući da ga pratimo jako dugo, prilično smo sigurni da Marjan Simčič barem petnaestak godina na tržište nije pustio loše vino.

Ali je zato proizveo niz vrlo dobrih, odličnih i briljantnih vina, koja su zauvijek promijenila slovensku i regionalnu vinsku scenu.

O Marjanu Simčiču s velikim poštovanjem govore i vodeči vinari iz talijanskog Collia, poput Joška Gravnera i Silvija Jermanna, a njegova je vina lako pronaći na kartama niza svjetskih Michelinovih restorana. Osim što proizvodi sjajna vina, Marjan Simčič jedan je od glavnih ideologa slovenske vinske indiustrije, pa je tako prije par godina pokrenuo godišnji Masterclass Brda Home of Rebula, koji se krajem kolovoza održava u Goriškim brdima.

obitelj-simcic
Leonardo, Valerija i Marjan Simčič

Riječ je o najozbiljnijem vinskom festvalu u ovom dijelu svijeta, koji se bazira na promoviranju znanja o vinu i o toj esencijalno važnoj lokalnoj sorti a ne na promoviranju lifestylea, čime se bave mnoge druge vinske smotre. Rebula, naravno,nije jedino strateško oružje Brda i Collia. Tu su merlot, pinot noir, sauvignon, sivi pinot, chardonnay.

U četvrtak 21. svibnja obilježava se Međunarodni dan chardonnaya. U tom povodu ali dan ranije 20. svibnja, Kult Plave Kamenice uživo intervjuirati gospodina Simčiča, koji će predstaviti neka od svojih najvažnijih vina: uz Chardonnay Opoku, razgovarat ćemo i o Sauvignon Blanc Opoki, kao i o Pinot Noir Opoki. Prijenos našeg razgovora i degustacije s Marjanom Simčičem možete pratiti na Facebook stranici Kulta Plave Kamenice u srijedu u 20 sati.

Marjan Simčič LIVE

Srijeda, 20.05. 2020.

Kult Plave Kamenice

20:00

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.