Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Le Kolač od danas prodaje svoj sladoled. Čokolada je odlična, ali pistacija s višnjom je hit

le-kolac-sladoled

U utorak ujutro u zagrebačkoj slastičarnici Le Kolač pojavili su se njihovih prvi sladoledi. Le Kolač je poznat po originalnim kolačima Roberta Hromalića, karamelima u teglicama i odnedavno po okruglim kutijama izvrsnih cookiesa s narančinim cvijetom i konopljom i čokoladom. Bilo je, dakle, logično i samo pitanje vremena kad će Le Kolač proširiti ponudu i na sladoled.

Iako svake sezone proda tone sladoleda, Zagreb jako loše stoji s kvalitetnim zanatskim sladoledima. Stanje je poboljšao izvrsni mali Melt u Radićevoj ulici sa svojim kremastim gelatom i sezonskim okusima, u pojedinim se trgovinama još može kupovati Medenko koji se više obraća fanovima američkog stila gustih, čvrstih sladoleda s originalnim okusima poput heljde, matičnjaka ili plavog sira, dok se Le Kolačevi hednostički sladoledi, pakirani u dobro dizjanirane kutije od recikliranog papira, izgledaju kao da žele pokriti sve od od noćnog cravinga i PMS-a do ambicioznih kućnih večera nakon kojih želite poslužiti ozbiljan sladoled za desert. Le Kolač sladoledi su izrazito kremasti, svilene teksture, napravljeni od svježih namirnica bez aditiva, i dolaze u tri okusa, koji uglavnom obuhvaćaju Hromalićeve omiljene sastojke lješnjak, vaniliju, tamnu i bijelu čokoladu, karamel i višnju.

le-kolac-sladoled-cokolada

U srijedu smo probali tamnu čokoladu s čokoladnim karamelom, raskošan sladoled s jako fino izraženim, ne preslatkim okusom čokolade koji razigravaju mali čokoladni brownieji. Ipak, prava zvijezda ove prve ture Le Kolačevih sladoleda je bijela čokolada s pistacijama i sorbetom od višnje. Rijetko smo u Hrvatskoj, osim u ponekom fine dining restoranu, naišli na sladoled od pistacija koji osim okusa koji nastaju tostiranjem uspijeva sačuvati i onu fenomenalnu zelenu notu po kojoj razlikujemo izvrsne od prosječnih pistacija. Okus i tamna kiselina višanja ovu ipak tešku kombinaciju bijele čokolade i pistacija pretvara u seksi i elegantan sladoled kojeg sigurno nećete moći pojesti samo par žličica. Treći okus koji rade je lješnjak sa slanim karamelom. S postojećim izborom dobrih sladoleda upravo proširenim Le Kolačevim doprinosom, postepidemijsko ljeto u Zagrebu bit će nešto lakše. 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.