Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

NOVA PRAVILA ZA HOTELE Gosti koji dođu zajedno ne moraju držati razmak u hotelima, na bazenima ni plažama

losinj-bellevue

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u ponedjeljak je objavio pravila po kojima će nakon ponovnog otvaranja raditi hrvatski hoteli, privatni zmještaj, kampovi i marine. Kao i u slučaju restorana i kafića, pravila su racionalna i relativno fleksibilna. I hoteli kao i restorani moraju poštivati pravilo udaljenosti od jednog i pol metra i posebne sigurnosne mjere za sobe, recepcije, bazene i teretane.  

Gosti koji dolaze u istoj skupini ne moraju međusobno držati sigurnosni razmak. Hotelima se preporučuje da na recepcijama prijavu i odjavu gostiju odrade u manje od 15 minuta, a tamo gdje je moguće preporučuju se online prijava i beskontaktno plaćanje. 

Gostima se preporučuje da odjavu iz hotela najave unaprijed da im na recepciji pripreme račun i izbjegnu zadržavanje. U liftovima će se drugačije odrediti maksimalni broj ljudi, kao i broj ljudi koji mogu stajati ispred liftova. Naravno, svi zajednički prostori moraju se čistiti i dezinficirati najmanje svaka dva sata 

Čišćenje i dezinfekciju soba hoteli mogu prilagoditi potrebama gostiju, iako bi bilo bolje da se sobe čiste samo prilikom odlaska i dolaska a ručnici dostavljaju bez ulaženja u sobe. Prilikom smjene gostiju morat će se dezinficirati svi predmeti u sobama, s posebnim fokusom na kupaonice. Hotelima se preporučuje da osiguraju dvosmjenski rad sa sat vremena razmaka među smjenama kako bi se sve površine mogle dezinficirati.  

Posebne preporuke objavljene su za održavanje bazena i ventilacija, a parne saune su zabranjene. Primjerice, u bazenima je dopuštena veća koncentracija klora, a preporučena je i pojačana ventilacija svih prostora u hotelima uz često provjeravanje filtera. 

Ležaljke na bazenima i plažama moramju biti udaljene najmanje metar i pol, osim za goste koji su u istoj skupini. Moraju se dezinficirati nekoliko puta dnevno, i obavezno svaki put prije nego što se gosti smijene na ležaljkama. Broj gostiju u wellnessima i saunama će biti ograničen ovisno o prostoru, kako bi se održao razmak.  Sve mjere možete pročitati OVDJE

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.