Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Naftaš Davor Štern ušao je kao partner u restoran Byblos koji se otvara 11. svibnja u Teslinoj

davor-stern

“Jako volim bliskoistočnu hranu. A kako znate, u Zagrebu se takva hrana baš i ne može jesti. Par puta bio sam na ručku u Biblosu iznad Gajnica, i to mi se činilo najsličnije pravoj stvari.” pričao nam je jučer Davor Štern, čovjek koji je u hrvatskoj javnosti najpoznatiji kao stručnjak za naftu.

Štern je , podsjetimo, bio predsjednik Uprave INE, ali i ministar gospodarstva u Vladi Zlatka Mateše. “Onda sam doznao da Farah Khalili, vlasnica Byblosa, traži prostor u centru grada,” nastavio je Štern, ”Vidio sam da se Bagua u Teslinoj zatvorila, raspitao sam se za prostor, doznao da je slobodan, a gospođi Khalil taj se lokal svidio. I tako smo kao partneri otvorili Byblos. Problem je bio u tome što je restoran bio spreman za otvorenje par dana prije nego što je donesena odluka o zabrani rada restorana. Prebacili smo se na Wolt, gdje Byblosu stvarno ide dobro. A 11. svibnja otvaramo restoran,” kaže gospodin Štern.

Byblos je prvi novi restoran u centru Zagreba koji se otvara u vrijeme epidemije i masovne traume od potresa, pa vijest o njegovu otvorenju unosi laganu nijansu optimizma u pomalo turobnu atmosferu koja vlada na zagrebačkoj ugostiteljskoj sceni. Biblos u Gajnicama otvorio se prije tri godine pod imenom Biblos Habibi. U vrijeme kad smo ga posjetili, bio je izrazito neprofesionalan.

Nešto kasnije, gospođa Khalil je izašla iz partnerstva s ondašnjim suvlasnikom i preimenovala restoran u Byblos, po svom radnom gradu u Libanonu, jednom od najstarijih na svijetu. Byblos u dostavi nudi tipična bliskoistočna jela poput shawarmi, falafela, humusa, bulgura s rajčicom i kafti.  

Foto/YouTube Screenshot

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.