Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hrvatski hoteli s pet zvjezdica nisu spustili cijene za srpanj i kolovoz. Očekuju li ipak dobru sezonu?

monte-mulini

Jučer smo se igrali rezerviranja soba za ljeto, u nekim od najboljih jadranskih hotela. Pa smo tako na Booking.comu načelno rezervirali sobu u rovinjskom Grand Parku za 11. i 12. srpnja. Soba za ta dva ljetna dana koštala bi nas 1067 eura. Što je samo stotinjak eura manje nego lani. Pomislili smo da Booking.com nije u toku sa stvarnim stanjem na hrvatskom turističkom tržištu, pa smo otišli na Parkovu web stranicu, gdje nam je za iste datume ponuđena nešto viša cijena, oko 3900 kuna za noć.

Okej, rekli, smo, Grand Park je posve novi i najluksuzniji hotel u Istri. Možda smatraju kako si mogu dopustiti ekstravaganciju da do posljednjeg trenutka drže skoro pune cijene, kao u lanjskoj sezoni kad nije bilo epidemije.  Zanimalo nas je , međutim, je kakva je politika cijena u drugim hotelima s pet zvjezdica. Rezultati su nas iznenadili.

Rovinjski Lone, koji ima pet zvjezdica ali je neusporedivo lošiji hotel od Grand Parka, trenutno sobe u srpnju prodaje za 2350 kuna. Monte Mulini, koji je ozbiljno luksuzan, s jednom od najljepših hotelskih plaža na Jadranu, za sobe u srpnju traži 3800 kuna za noć. 

Maistra , vlasnica ova tri hotela, nije iznimka. Dubrovački Excelsior u srpnju prodaje sobe za 3000 kuna, a lani obnovljeni, uistinu raskošni dubrovački Bellevue, za 3300 kuna. U njegovom lošinjskom imenjaku, jednom od najboljih kvarnerskih hotela, sobu za srpanj trenutno možete rezervirati za 2600 kuna. Preklani, u kolovozu, velika soba s prostranim balkonom, u lošinjskom je Bellevueu koštala oko 2800 kuna za noć. Riječ je očito o zajedničkoj strategiji hrvatskih hotelskih tvrtki, koje vode hotele s pet zvjezdica.

Prema individualnim gostima zasad se ne ide s bitnijim smanjenjem cijena, što znači da su hotelijeri procijenili kako će individualni gosti u srpnju i kolovozu ipak masovnije dolaziti na Jadran. I to stranci, jer ove cijene nisu namijenjene Hrvatima, osim vrlo uskom krugu koji ih može platiti . Jasno je, naravno, da će cijene luksuznih jadranskih hotela u srpnju kolovozu ići dolje ako stranci ne dođu. No, sadašnja optimistična politika cijena uoči najkompliciranije sezone u povijesti hrvatskog turizma zaista je zanimljiva.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.