Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

NAJBOLJI ZAGREBAČKI RESTORANI PO ŽANROVIMA 2019/2020. Četiri najbolje zalogajnice

salsa-g

Inventura najboljih zagrebačkih restorana u eri prije epidemije bliži se kraju. U predzadnjem nsstavku objavljujemo pregled najboljih zalogajnica. Riječ je, dakle, o lokalima s niskim cijenama, velikim porcijama i uglavnom “narodnim jelima”, u koje se dolazi na brzi ručak U većini zagrebačkih zalogajnica kuha se loše i nemarno, što je i normalno, jer one nemaju nikakve gastronomske ambicije. No, neke su se uspjele izdići kvalitetom i pristupom gostima.

1. Šalša, Kostelska ulica

salsa-koljenica

Šalšu vode kulinarski profesionalci, koji se trude kuhati svježu hranu, i koji skoro svakom jelu pokušavaju dodati nešto posebno i bar malo drukčije. Gotovo sva jela koštaju između 39 i 44 kune, što ovu gostionicu na Trešnjevci čini najboljom vrijednošću za novac u cijelom Zagrebu, s iznimkom lokala koji je drugi na našoj listi.

2. Jing Yuan, Ilica

kineska-cajana-jing-yuan-stol

Ova neodoljiva kineska čajana blizu Britanskog trga priprema skoro briljantne dim sume za doslovno nikakav novac. Deset kuhanih okruglica sa svinjetinom košta 33 kune, a deset prženih vegetarijanskih okruglica stoji 39 kuna. U Zagrebu je potpuno nemoguće jesti ukusnije i obilnije za taj novac. Jing Yuan drži 22 vrste čaja, koji se ritualno pripremaju za stolom. Neki su zaista spektakularni.

3. Budweiser, Heinzelova

budweiser

Pivnica Budweiser jedan je od komercijalnih šamoiona zagrebačkog ugostiteljstva. Budweiser ujedinjuje korektno kuhanje, dobar roštilj, ogromne porcije, solidnu vinsku kartu i šire prihvatljive cijene. Redovi pred Budweiserom, ne samo u vrijeme ručka radnim danom, nego i cijelo popodne tijekom vikenda, pokazuju da je Budweiser pogodio formulu kvalitetnog masovnog proizvoda.

4. Plavi 9, Zvonimirova

Ovaj šezdesetak godina stari restoran u zadnje je vrijeme postao dragocjena društvena institucija, jer se ondje za 25 ili 30 kuna može dobiti zdjela variva ili juhe. Hraniti se u Plavom 9 često je jeftinije nego hraniti se doma. Osoblje je iznimno profesionalno i ljubazno, a gosti druželjubivi i dobro raspoloženi. Svaki kvart u Zagrebu trebao bi imati svoj Plavi 9.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.