Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Francuska ponovno otvara tržnice, pod strogim sigurnosnim mjerama

francuska-trznice

Nakon pregovora s Ministarstvom poljoprivrede, unutarnjih poslova i nacionalnom federacijom sindikata poljoprivrednika FNSEA; francuska vlada odlučila je ponovno otvoriti četvrtnu tržnica u zemlji, ali pod vrlo strogim sigurnosnim mjerama.

Kako je u intervjuu za Europe1 objasnila predsjednica FNSEA Monique Rubin, dopuštenje za ponovno otvranje dobilo je 2500 tržnica i one će se otvoriti još ovoga tjedna. Tržnice će raditi bitno manjim kapacitetom, dopušteno je oko deset prodavača na štandovima, redari će brinuti o tome da se ljudi ne okupljaju i da drže distancu, na svakih par metara će biti dezinficijensi koje kupci moraju koristiti, razmak će osiguravati barijere i trake, prodavači moraju raditi u zaštitnoj opremi.

Francuska ulazi u treći tjedan karatene, što je jako pogodilo njenih 10 tisuća otvorenih tržnica. Rubin kaže da je ponovno otvaranje, bez obzira na ograničenja, olakšanje za poljoprivrednike. “Da nismo u ovakvoj krizi, skakala bih od sreće,” izjavila je. Vlada je odlučila riskirati s tržnicama suočena s mogućim katastrofalnim posljedicama epidemije na nacionalnu poljoprivredu.

Dostava svježe hrane je eksplodirala, ali ograničeni kratki lanci nabave bez tržnica i opskrbe restorana i hotela, nisu dovoljni da bi održali tisuće OPG- ova. “Tržnice postoje otkad je svijeta i vijeka i moramo ih čuvati po svaku cijenu,” zaključuje Monique Rubin.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.