Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Barovi su zadnja mjesta koja će se otvoriti nakon epidemije, tvrdi ugledni talijanski virolog

milan-bar

Ugledni talijanski virolog Fabrizio Pregliasco, profesor na Sveučilištu u Milanu, dao je svoja predviđanja o normalizaciji života nakon epidemije korone koja je doslovno poharala Italiju, posebno pokrajinu Lombardiju. Italija ima više od 100 tisuća zaraženih, više od 12 tisuća ljudi umrlo je od komplikacija izazvanih korona virusom. 

Nakon tjedana katastrofe, broj novozaraženih konačno je počeo opadati i političari razmišljaju da, nastavi li se trend, 4. svibnja otvore škole. Prema Pregliascovoj prognozi koju je iznio na talijanskoj televiziji La7, epidemija bi, ako se opet nešto ne zakomplicira, u Italiji mogla početi jenjavati krajem svibnja ili početkom lipnja. Zadnja mjesta koja će se otvoriti nakon što se ukinu sigurnosne mjere, bit će barovi i noćni klubovi.

“Vratit ćemo se u bitno drugačiji život od onoga koji smo poznavali,3 upozorila je državna podtajnica u ministarstvu zdravstva Sandra Zampa.  Javni prijevoz radit će ograničenim kapacitetom, a starijim građanima karantena bi se mogla produljiti i nakon što se ostalima ukine. Ono što se zna jest da će opća karantena, koju su planirali ukinuti ovih dana, trajati barem do 12- travnja ili do svibnja.

Kina postupno popušta mjere nakon epidemije, ali trgovine, restorani i barovi ne otvaraju se odmah. Sva javna mjesta moraju raditi po posebnim sanitarnim propisima, s ograničenim radnim vremenom, a kupci i gosti dobivaju upute kako se ponašati. Primjerice, u restoranima moraju nositi maske dok čekaju hranu. Barovi i kafići još su zatvoreni ili poslužuju samo pića za van, sa suženom ponudom. Trebat će vremena da se život normalizira nakon epidemijskog šoka

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.