Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Globalna turistička industrija ove će godine izgubiti između 300 i 450 milijardi dolara

hoteli-predljeto

Svjetska turistička organizacija UNWTO objavila je procjenu gubitaka za turističku industriju uslijed epidemije korona virusa. Ova specijalizirana agencija Ujedinjenih naroda tvrdi da će putovanja u svijetu u 2020. pasti za 20 do 30 posto. Pretvoreno u novac, to znači da će svjetska turistička industrija ove godine izgubiti između 300 i 450 milijardi dolara.

Riječ je, prema UNWTO-u , o najgorem udarcu na turistički sektor u njegovoj povijesti. Usporedbe radi, u Velikoj krizi 2008. i 2009. godine broj putovanja smanjio se za samo četiri posto. Istodobno s ovom procjenom Svjetske turističke organizacije, Američka hotelska asocijacija jučer je objavila kako očekuje da će čak 45 posto američkih hotelskih radnika uskoro izgubiti posao, te da se velik broj hotela koji su se sada zatvorili više nikad neće otvoriti.

Sretna je okolnost da se ove vrste procjena, koje su definirane nizom specifičnih odgovornosti i manje javnih interesa, vrlo često ne ostvaruju. Ključni će faktor, svaksko, biti trajanje epidemije, jer sadašnja katastrofa nije uvjetovana strukturalnim razlozima nego doslovno višom silom koja mora proći.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.