Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SUBOTA NA KVATRIĆU Malo discipliniranih kupaca pod nadzorom redara Civilne zaštite

kvatric-epidemija-ozujak

U subotu su se tržnice djelomično otvorile. Na tržnicama, dakle, smiju raditi samo specijalizirani dućani. Klupe na kojima se prodaje voće i povrće i dalje ne smiju raditi. Kako znamo, subota je dan kad se na tržnicama stvara najveća gužva. Međutim, jutros oko deset i trideset na Kvatriću je bilo razmjerno malo ljudi.

U jednom smo trenutku uspjeli nabrojati tek pedesetak, ne računajući kupce, njih nekoliko koji su boravili u unutarnjem dijelu Kvatrića, gdje se nalaze mesnice i vinoteka Iločkih podruma. Na Kvatriću je u subotu radilo tridesetak dućana, uključujući kućicu nagrađivanih kozjih sireva Moravec, Veronikin kiosk, trgovinu peradi Blagus, Gligorinu trgovinu i delikatesni dućan Grunt. Od važnijih trgovina nije radila pekarnica Kuraž, dok je Harissa, koja se nalazi desetak metara od ulaza na tržnicu, ovaj tjedan prešla isključivo na on line shopping.

Najdulji se red stvorio ispred ribarnice. Pred jednom od najboljih zagrebačkih ribarnica stajalo je dvadesetak ljudi, koji se nisu gurali nego su uz nadzor redara Civilne zaštite uredno održavali razmak. Istodobno, sama se ribarnica doimala pomalo nadrealno. U velikom je prostoru istovremeno kupovalo tek nekoliko ljudi. Redovi su se stvarali i pred Vindijom i Veronikom. Restriktivno otvaranje tržnica moglo bi bar donekle smanjiti pritisak na supermarkete ,gdje beskontakne kartice sada prolaze i na većim iznosima bez upisivanja PIN-a, što je praksa koju treba zadržati i poslije epidemije. Također, sve su garaže u gradu besplatne do daljnjega. No, psihološki efekt djelomičnog otvaranja tržnica daleko je najvažniji, jer čini život u vrijeme epidemije bar malo manje klaustrofobičnim.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.