Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Dubrovnik je od danas zatvorio sve tržnice. Trebaju li to učiniti i drugi gradovi?

trznica-branimirova

Prvo su se jutros  medijima i društvenim mrežama proširile fotografije dosta velikih gužvi na dubrovačkim tržnicama. Zatim je objavljeno kako je danas u Dubrovniku potvrđeno 12 novih slučajeva korona virusa.

Zatim je grad Dubrovnik odlučio zatvoriti sve svoje tržnice. O zatvaranju tržnica, kao o krajnjoj opciji, jutros je na press konferenciji Stožera za borbu protiv epidemije, govorio i potpredsjednik Vlade  Davor Božinović.

Zatvaranje tržnica društveno je  i ekonomsko krajnje kompleksan problem. Zatvaranje tržnica izravno ugrožava niz malih proizvođača, koji su već izgubili narudžbe od restorana i hotela ; zatvaranje tržnica, dakle, prijeti prekidanjem lanca proizvodnje i opskrbe hranom.

Drugo, zatvaranje tržnica izravno prijeti ribarstvu, koje više ne može  izvoziti, i koje je također izgubilo restorane i hotele. Slično vrijedi i za mesnice: na zagrebačkim tržnicama radi stotine mesnica, koje ostvaruju znatan prihod od maloprodaje. Naposljetku, zatvaranje tržnica dodatno će povećati pritisak na dućane, čije se police i dalje brzo prazne, neovisno o ograničenju broja kupaca u jednom vremenskom razdoblju. Zbog svega toga, zatvaranje tržnica zaista može biti tek posve krajnja mjera borbe protiv epidemije.

No, s obzirom na sve one idiote, koji iz samoizolacije posjećuju ljekarne, nije sigurno da nam ta mjera neće trebati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.