Visa Inspire

Kult Plave Kamenice

Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Kornati vina

Diageo daje milijun funti za plaće barmena zatvorenih barova i pokreće besplatnu online školu za barmene

guinness

Dok ugostitelji u cijelom svijetu zabrinuto čekaju mjere državen pomoći biznisu koji je praktički preko noći ukinut, Diageo je najavio jednu od prvih takvih privatnih inicijativa. Kao vlasnik desetaka masovno popularnih brendova pića uključujući Guinness pivo, Diageo je osnovao fond s milijun funti iz kojega će isplaćivati plaće britanskim barmenima koji su zbog zatvaranja barova uslijed epidemije korona virusa ostali bez prihoda.

Da nema pandemije, barovi bi bili krcati i slavili dan Sv. Patricka. Dok sada zjape prazni, Diageo je najavio da će inicijativu proširit i na Irsku, ali da će pomoći i manjim trgovinama, pubovima i barovima fleksibilnijim narudžbama i naplatama, kako bi mogli zadržati kontrolu nad prodajom i zalihama u potpuno nepredvidljivim vremenima, ali i da bi kupci mogli nastaviti normalno nabavljati pića.  

Diageo je svoje ulagače upozorio da bi epidemija korone profit za 2020. Za gigante industrije pića održavanje na životu lanca prodaje trenutno nema cijene. Ulažu u sve, od distribucije do barmena. Digaeo je najavio da će izravnu pomoć poslovnim partnerima širiti i izvan Velike Britanije, a na svojim je web stranicama otvorio Diageo Bar Academy Training Courses, nekoliko modula tečajeva za barmene koji su sada besplatni.

aqua-panna-sidebar
naslovnica-vinski-izvjestaj.2019
Naslovnica-ulje-2019-2020

aviation-gin

Diageo daje milijun funti za plaće barmena zatvorenih barova i pokreće besplatnu online školu za barmene

by Kult Plave Kamenice time to read: 1 min