Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Slatičarnica Le Kolač odustala je od dostave

le-kolac

Ako ste u srijedu na dostavnim servisima tražili Le Kolač, jednu od najpopularnijih hrvatskih slastičarnica, tražili ste uzalud. Otkad ga je prije godinu dana otvorio talentirani slastičar Robert Hromalić, Le Kolač je dio svoje ponude prodavao preko dostave. I upravo danas, kad se masa restorana u cijelom svijetu okreće dostavi kao generatoru kakvog takvog prometa u krizi koju je izazvala epidemija korona virusa, Le Kolač se svrstao među restorane, kojih je u Zagrebu više, koji odlučuju ne prodavati preko dostave. Glavni razlog su sigurnost i isplativost. “Upravo smo pospremili i očistili slastičarnicu i danas zatvaramo,” rekao nam je u srijedu popodne Robert Hromalić. Idući korak za Le Kolač je proučiti mjere pomoći koje država nudi poduzetnicima na udaru krize. 

Nekoliko ugostitelja s kojima smo razgovarali smatra da ih dostava dodatno izlaže zarazi i zahtijeva posebne sigurnosne mjere, a ne donosi dovoljnu zaradu ni za pokrivanje plaća dok su lokai zatvoreni. 

“Lokali koji rade s boljom robom zbog većih troškova rade s jednoznamenkastim maržama. Ako dostavni servis traži dvadeset posto provizije, znači da praktički radimo za dostavu,” komentirao nam je jedan vlasnik restorana. Ograničenja kretanja tijekom epidemije teško su pogodila restorane, i potencijalno bi mogla biti zlatno doba za dostavu, jer se može očekivati da će ljudi koji se redovno hrane u restoranima htjeti nastaviti jesti njihovu hrani i u samoizolaciji. No, potražnja nije dovoljna za ovako nagli rast broja restorana koji ulaze u dostavu i ako servisi ne prilagode logistiku i uvjete poslovanja s restoranima, priliku koju nosi ova kriza nijedna strana neće iskoristiti.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.