Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hrvatski ugostitelji predlažu vaučere za dostavu hrane za starije i ljude u samoizolaciji

restorani

Potpuno je jasno da će epidemija korona virusa ulazeći u iduće faze isprazniti restorane, barove i kafiće, zbog nužnih mjera sigurnosti. Nacionalna udruga ugostitelja koju vodi Marin Medak, Vladi, predsjedniku i nadležnim ministarstvima poslala je prijedlog mjera za pomoć sektoru, piše index.hr

Prva mjera koju predlažu fokusirana je na ljude koji su u samoizolaciji i građane starije od 60 godina. Riječ je o vaučerima u vrijednosti od 600 kuna mjesečno koje bi sufinancirale država i lokalna samouprava, a omogućili bi dostavu tople hrane iz restorana u domove. Vaučeri bi se mogli koristiti u mjesecu naznačenom na njima, a restorani bi za njih napravili posebnu ponudu po popularnim cijenama i organizirali dostavu.

“Dostavom hrane na kućni prag ćemo im pomoći da ostanu disciplinirani i minimalizirati potrebu za izlaganjem koronavirusu. Ova mjera će također omogućiti ugostiteljima zadržavanje dijela radne snage i poslovanje u minimalnom obujmu što će smanjiti val otpuštanja zaposlenika i propadanje tvrtki koji se spremaju obzirom na trenutne okolnosti. Sa subvencijama je nužno krenuti bez odgađanja kako bismo zadržali građane u samizolaciji i spriječili daljnje širenje koronavirusa,” stoji u priopćenju Udruge.

Druga mjera koju predlažu je odgoda plaćanja poreza, prireza, naknada za terase i reklame, komunalnih naknada i zakupa poslovnih prostora na dvije godine, privremeno ukidanje svih parafiskalnih nameta, suspenzija minimalne plaće za direktore i vlasnike obrta. Ugostitelj predlažu i da država sufinancira 80 posto troška plaće za radnike koji postanu višak. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.