Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ledov King s 30 % manje šećera više podsjeća na Zero Colu nego na sladoled od vanilije

king-30-posto

Svojedobno, prije puno puno godina, jako smo voljeli Ledove Kingove. King je bio dotad najbolji sladoled uvjerljivo najbolje tvornice sladoleda na području bivše Jugoslavije. Nažalost King je s vremenom postajao sve slađi. Menadžeri ondašnjeg Agrokora rekli su nam de se udio šećera u Kingu povećavao u skladu sa zahtjevima članova fokus grupa, koji su u redovitim razmacima testirali sladolede.

Zadnjih godina više uopće nismo mogli jesti Kingove osim onoga s malinama , u kojem je svježi voćni okus davao kontrast prekomjernoj slatkoći sladoleda. Stoga smo se nakratko poveselili kad smo ovih dana u dućanima vidjeli King Classic s 30 posto manje šećera, sladoled od vanilije s hrskavom čokoladnom glazurom.

Problem je, međutim, u tome što novi King nije ništa manje sladak od svojih prethodnika. Još je veći problem da novi King aftertasteom više podsjeća na Zero Colu, nego na sladoled od vanilije, posljedica snažnog okusa umjetnih zaslađivača. King s manje šećera sigurno će pronaći svoju publiku među onima koji vole jako slatko a boje se kalorija iz šećera . Ali, kao sladoled, on je prilično drugorazredan. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.