Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Koroni usprkos, u Zagrebu upravo kreće najnoviji val otvaranja restorana

restorani

U zadnja dva tjedna zagrebački restorani trpe manje do vrlo teške gubitke. Kineski restorani ostali su bez kineskih turističkih grupa, koje su se u njima redovito hranile. Hotelski restorani ostali su bez većine stranih turista. Fine dining restorani ostali su bez stranih poslovnih ljudi, jer su putovanja obustavljena.

Nacionalni restorani ostali s bez svih mogućih turističkih skupina kojima su prodavali jeftine, ali ipak isplative menije. Naposljetku, većina zagrebačkih restorana pati i zbog činjenice da sami Zagrepčani, uplašeni koronavirusom, znatno manje izlaze.

Ministar financija Zdravko Marić prekjučer je na televiziji konstatirao kako su restoranska i hotelska industrija u veljači zabilježile deset posto manji promet.

Sve ove loše vijesti nisu, ipak, uspjele ubiti entuzijazam zagrebačkih ugostiteljskih poduzetnika, pa smo tako suočeni s najnovijim valom restoranskih otvorenja.

Splitski Makarun preuredio je Le Miku u Teslinoj, te upravo kreće sa samostalnim, dalmatinskim menijem. Chefica Ivana Bekavac u Dobroj je hrani najavila Kut, svoj prvi samostalni restoran, koji bi trebao biti ” neformalan i iskren.” U Preradovićevoj je u subotu otvoren Soho Bar and Kitchen, na mjestu za Božić zatvorenog Gardena.

Bagua u istočnom dijelu Tesline upravo mijenja ime i koncept. Naposljetku, i najvažnije, jedan od najboljih hrvatskih repera uskoro bi trebao otvoriti izraelski restoran u Horvaćanskoj ulici. Epidemija, očigledno, nije uspjela  ubiti zagrebački restoranski eros. Bar zasad.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.