Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Time je upravo postao prva japanska roštiljarna u Hrvatskoj

time-yakitori-g

Zagrebački Time, jedan od najpopularnijih gradskih restorana, ovih se dana dramatično promijenio. Time nije promijenio samo jelovnik. Time je promijenio više od pola svog koncepta. Tu su i dalje sushi i poke kao baza Timeove ponude, no novi se naglasak stavlja na roštilj. Time je upravo postao prva japanska roštiljarna u Hrvatskoj.

To znači da je Time, kao svoj glavni kulinarski alat, uveo hibachi, mali japanski roštilj na ugljen. Yakitori japanski street food ražnjić, postao je glavni Timeov gastro format uz sushi; Time će za večeru promovirati Sushi & Sticks, sushi kao predjelo i yakitori kao glavno jelo. Timeov chef Marko Alilović priprema najmanje desetak vrsta yakitorija, od bamije i shitakea do izvrsnog brancina u misu i prilično slasnih kozica. Tu su još i prepelica , losos, piletina, sezonsko povrće, carsko meso…

time-yakitori

Osim yakitorija, na hibachiju se peku i steakovi, od galicijskog, putrastog ribeyea, preko sočnog janjećeg buta, do vratine crne slavonske svinje. Među umacima i kondimentima, posebno se istaknuo ajvar napravljen u kući, u kojeg je Timeov chef – ipak je riječ o azijskom restoranu – dodao malo lemongrassa. Trostruko prženi krumpir uvjerljivo je najukusniji prilog s novog Timeova menija.

time-koktel

Sinoć smo, uz puno japanskog roštilja, probali i koktele s nove karte Romana Rabika, jednog od najstručnijih naših barmena. Karta koktela zaslužuje tekst za sebe. Time je uvođenjem japanskog roštilja ušao i sasvim novo razdoblje: nadamo se da će biti jednako uspješan kao dosad.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.