Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Joan Roca i Vladimir Mukhin dolaze na ljubljanski European Food Summit

roca-mukhin

U Ljubljani će se od 28. do 30. ožujka održati European Food Summit, gastro kongres koji je u svega dvije godine postao jedan od važnijih europskih gastronomskih evenata. Što pokazuje i lineup govornika za koji su odgovorni Ana Roš i Andrea Petrini.

Ove godine na European Food Summit dolazi veliki Joan Roca, chef restorana El Celler de Can Roca, i Vladimir Mukhin, pionir nove ruske kuhinje iz moskovskog restorana White Rabbit. Ljubljana će ugostiti neke od najvažnijih svjetskih chefova, vinara, gastro novinara i operativaca restoranske industrije, negdje u vrijeme kada se očekuje izlazak prvog Michelinova vodiča za Sloveniju. Što sve potvrđuje da je Slovenija, nimalo slučajno, jedna od nazanimljivijih novih svjetskih gastro scena. European Food Summitu, koji će i ove ogdine biti fokusiran na budućnost i održivosti gastronomije, dio je državnog projekta Slovenija – Europska gastronomska regija 2021. u kojemu sudjeluje više od 60 partnera.

Uz Rocu i Mukhina, u Ljubljani će nastupiti Nicolai Nørregaard (Kadeau, Kopenhagen) jedan od chefova koji su proslavili novu nordijsku kuhinju, Colombe Saint-Pierre, Alberto Landgraf, gruzijska vinarka Keti Berishvili, Sylvie Augereau, jedna od važnijih francuskih vinskih kritičarki i osnivačica jednog od najvećih festivala prirodnih vina La Dive Bouteille u Loiri, izvršna direktorica platforme MAD Melina Shannon-DiPietro, slavni britanski autor John Lanchester i drugi. Slovenske chefove na European Food Summitu predvode Igor Jagodic, Janez Bratovž, Jorg Zupan, Mojmir Šiftar i Jakob  Pintar. Više o European Food Summitu možete pronaći OVDJE 

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.