Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Riedel je izbacio novu liniju vinskih čaša na kojima piše za koje su sorte

riedel-winewings-g

Nova Riedelova linija vinskih čaša tradicionalistima se ne sviđa, ali većina ih je komentatora dočekala s istom riječju: “Konačno.” Jedan od vodećih svjetskih brendova vinskih čaša prvi je put na tržište izbacio čaše koje se zovu po sortama grožđa, čime upućuju za koja su vina idealne.

Linija Winewings ima sedam novih čaša, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir i Syrah za crna vina, Chardonnay, Sauvignon Blanc i Riesling za bijela vina i jednu čašu za šampanjce i pjenušce. Dizajn je rezultat istraživanja i razvoja koji je započeo kad je vlasnik Georg Riedel, pripadnik desete generacije obitelji koja je osnovala firmu, jednom morao odgovoriti na pitanje koja je apsolutno najbolja čaša za cabernet sauvignon.

Proces koji je tada započeo završio je linijom Winewings, nazvanompo obliku čaša koje Riedela podsjećaju na avionska krila. Čaše imaju prepoznatljivu Riedelovu liniju, s proširenim dnom i velikom krivuljom, samo što su stijenke u sredni zakrivljene, kako bi se povećala izložena površina vina i pojačala aromatika na nosu i nepcu, objasnio je Riedelov direktor Maximilian Riedel koji je dovršio projekt Georga Riedela.

“Winewings je prva kolekcija čaša u povijesti nazvanih po sortama grožđa. Odlučili smo se na to jer su sve vinske čaše vrlo slične. Čak je i nama ponekad teško odrediti za koju sortu je najbolja koja čaša, pa smo odlučili to napisati na postolje. Nadamo se da ćemo ljudima olakšati izbor čaše za svako vino i omogućiti veći užitak u vinima. Ovo možda nisu najljepše čaše, ali dizajn je upečatljiv i brutalno funkcionalan, rasplamsava arome i okuse vina.” Riedel je inače u suradnji s nekoliko vodećih hrvatskih sommeliera i vinara razvio čašu za istarsku malvaziju. Svaka čaša iz linije Winewings košta oko 250 kuna i mogu se kupiti u Riedelovoj internetskoj trgovini.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.