Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Japanci su upravo izmislili majonezu u listićima. Osjećaji su podijeljeni

majoneza-listici-g

Ideja je preskočiti sve: i teglicu i nož i mazanje i pranje posuđa…Japanci su na tržište upravo pustili proizvod koji bi mogao postati hit u fast food lokalima, ali i mnogim kućnim hladnjacima obožavatelja majoneze.

Japanska firma Bourbon izmislila je Mayonnaise Sheet, majonezu u listićima koja se prodaje u pakiranjima sličnima pakiranjima sira za tost. Majoneza u listićima dolazi u dva okusa, tune i pikantne bakalarove ikre (mentaiko). Oba proizvoda dio su linije sastojaka u listićima Easy Cooking, koji se samo odlijepe s folije i koriste u jelima.

majoneza-listici-tjestenina

Nakon što se Easy Cooking majoneza stavi na tost, nakon grijanja kruha ona dobiva uobičajenu kremastu konzistenciju majoneze. Može se koristiti i na tjestenini, pomfritu i ostalim jelima na koja ljudi često vole stavljati majonezu. Industrija zadnjih godina ubrzano istražuje mogućnosti proizvodnje kondimenata i drugih namirnica u listićima i drugim formama koje ubrzavaju i pojednostavljuju pripremu hrane. No, majoneza u listićima izazvala je pomiješane osjećaje. Puno burnije od, recimo, čokoladnog ganachea u listićima koje je proizvela ista firma.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.