Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Je li Ivan Enjingi promijenio političku stranku i podržao kolegu vinara Miroslava Škoru?

ivan-enjingi

Ivan Enjingi, jedan od najvažnijih hrvatskih vinara, dosad je javno promijenio nekoliko političkih opcija. Primjerice, na predsjedničkim izborima 2009. godine, gospodin Enjingi podržao je kandidaturu SDP-ovca Ive Josipovića. Šest godina kasnije Ivan Enjingi približio se Hrvatskoj demokratskoj zajednici .

Enjingi je bio toliko blizak HDZ-u da je u svibnju 2015. godine u njegovoj vinariji u Kutjevu održan sastanak ondašnjeg vodstva HDZ-a, a mediji su izvještavali kako Hrvatska demokratska zajednica kreće u kampanju za parlamentarne izbore iz Enjingijeva podruma. Večernji list čak je izvještavao kako je gospodin Enjingi za HDZ napravio posebno Pobjedničko vino.

Danas smo Ivana Enjingija vidjeli na Romerquelleovu kušanju Hrvatskih vinskih ikona, gdje je dočekan velikim aplauzom, i gdje smo probali njegovo fenomenalno Venje iz 1998. godine, koje se još uvijek fino pije. Gospodin Enjingi ispričao se zbog zakašnjenja, rekavši da je kasnio jer je sudjelovao na osnivačkoj skupštini Domovinskog pokreta Miroslava Škore, njegovog “kolege vinara.” Čini se, dakle, da je jedan od vodećih hrvatskih vinara, čiji se sin i aktivno bavio politikom, ponovo promijenio političke favorite.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.