Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Zagrebačka O’Hara razvila je posebnu pizzu samo za dostavu

ohara-pizza copy

Baš kad je Franko’s Pizza & Bar odlučio ukinuti dostavu, O’Hara je odlučila, prvi put otkako postoji, uvesti dostavu pizze. Problem s dostavljanjem pizze jest, među ostalim, i u tome što ona dok putuje u kutiji gotovo uvijek postane vlažna i jako gnjecava. Da bi se to izbjeglo, O’Harin tim razvio je posebnu vrstu tijesta za dostavu.

Nadalje, O’Hara na pizzu za van ne stavlja mozzarellu, koja hlađenjem pojačava svoju gumastu teksturu, nego polutvrdi kravlji sir. Na O’Harinoj službenoj stranici piše da je na izričiti zahtjev naručitelja moguće dobiti za van i originalnu O’Hara pizzu s Mozzarellom, ali da pizzeria to ne preporučuje.

O’Hara je prije više od pet godina prva u Hrvatskoj počela peći pravu napoletanu. O’Hara je odgovorna za renesansu i kodificiranje napoletane  na našoj gastrosceni, njeni bivši pizzaoli sad rade u nekima od vodećih zagrebačkih pizzeria, poput Publica, a O’Harin mastermind Marin Vanjak bio je glavni konzultant za Franko’s Pizza & Bar, u vrijeme otvaranja ove izvrsne pizzerie, prije godinu dana. Premda se pred O’Harom više ne stvaraju redovi kao sredinom desetljeća, pizza u Malešnici i dalje je odlična.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.