Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Prvi zagrebački poke bar Poke Poke jedan je od najbolje koncipiranih street food lokala u gradu

poke-hobotnica

Poke Poke, otvoren u ponedjeljak u prolazu iličkog Nebodera, prvi je specijalizirani poke bar u Zagrebu. Poke je kod nad došao prije dvije ili tri godine. Drže ga, među ostalim, Time, Franko’s Street i Soi Fusion. Međutim, do otvaranja Poke Pokea nismo imali lokal koji se bavi isključivo pokeom.

Poke Poke drži šest vrsta pokea: klasični s tunom, pa s hobotnicom, s lososom, s piletinom, roastbeefom i veganski, sa soba tjesteninom , organskim tofuom i povrćem. Svaka zdjela košta 54 kune za redovnu porciju i 68 za veliku. Redovna je više nego dovoljna za obilan i ukusan brzi ručak.

poke-pult

Osim šest signature pokea, gosti mogu naručivati zdjele koje sami slažu, birajući između šest vrsta proteina, četiri baze (uz rižu tu su soba rezanci, rezanci od tikvica i salate), puno povrća, šest marinada, desetak umaka, još petnaestak dodataka za okus i teksturu poput čilija, korijandera, nara ili norija. Svi su sastojci izloženi na otvorenom baru.

poke-tuna

Mi smo danas probali verziju s tunom, koja se zove Original, i zdjelu s hobotnicom koja se zove Tako Bowl. Obje zdjele doimale su se vrlo svježe s puno zabavnih okusa i tekstura. Svježi čili nažalost nije bio ljut, ali to je jedina zamjerka koju možemo uputiti pokeu. Situacija s pićima nešto je lošija. Vina gotovo da i nema, dok se među pivom ističu Plavuša i Barba. No, to bi se trebalo popraviti u idućih nekoliko dana.

Poke Poke nije restoran. Poke Poke je inteligentno koncipirani street food lokal s desetak mjesta, i s očiglednim naglaskom na hranu za van. S obzirom na rastuću popularnost pokea u Hrvatskoj, mislimo da bi Poke Poke morao uspjeti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.