Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U utorak je u Zagrebu ispraćen mladi chef Leo Aličević

leo alicevic

U utorak je u Zagrebu ispraćen sous chef paškog Boškinca Leo Aličević. Aličević je poginuo u prometnoj nesreći u noći sa subote na nedjelju. Imao je 26 godina. Vlasnik i tim Boškinca od svog su se kolege i prijatelja na društvenim mrežama oprostili dostojanstvenim i toplim riječima.

Leo Aličević je kao zamjenik chefa Matije Bregeša sudjelovao je u gastronomskoj renesansi paškog Boškinca, koji se unatrag dvije godine ponovo uvrstio među desetak najboljih hrvatskih restorana ( u aktualnom izboru za Restoran godine osvojio je drugo mjesto). Aličević je u zadnjih je par sezona stažirao u nekima od najboljih europskih restorana, uključujući londonski Bibendum Claudea Bosija s dvije Michelinove zvjezdice, austrijski JRE restoran Mesnerhaus i salzburški Hangar 7 iz kojeg se bio vratio prije desetak dana. “Veselili smo novoj radnoj godini koja je trebala početi desetog veljače, novim jelima, novom meniju, kreacijama, istraživanjima…”kažu potreseni Aličevićevi kolege iz Boškinca.  

Leo Aličević rođen je 7. travnja. 1994. u Zagrebu. Godine 2012. završio je Ugostiteljsko turističko učilište u Utrinama, a kroz to vrijeme odrađivao je učeničku praksu u restoranu Ivica i Marica u Zagrebu, gdje upoznaje Matiju Bregeša. Nakon toga, njihove su profesionalne karijere nerazdvojne.

Nakon završene treće godine Ugostiteljskog učilišta Aličević upisuje četvrtu godinu na smjeru hotelijerski ekonomist, a potom i smjer ekonomist na Veleučilištu Baltazar u Zaprešiću.  Svoje prve profesionalne korake odlučuje odraditi ponovno kod Bregeša u Ivici i Marici, a na Pag, u Novalju, dolazi s angažmanbom u hotelu Terra gdje je odradio svoju prvu sezonu.

U restoranu Boškinac Leo Aličević počinje svoju karijeru ponovno na poziv Matije Bregeša, koji ga i postavlja na poziciju sous chefa. “Chef Bregeš i sous chef Aličević, profesionalno, ljudski, karakterno, prijateljski, u godinama su se neprestano nadopunjavali i uspostavljali snažan kuharski tandem, ” rekao je osnivač i vlasnik Boškinca Boris Šuljić, a to potvrđuju potvrđuju i brojna priznanja koja je Boškinac dobio posljednjih godina za postignuća u gastronomiji, a za koja su Bregeš i Aličević svakako među najzaslužnijima. “Leove vrline bile su radna etika, pristojnost, kolegijalnost i profesionalnost u radu i ophođenju, visoki standardi koje je svojim radom i životom postavio u kući Boškinac biti će trajni izazov za naše buduće generacije.”

“Leova vedrina i dobronamjernost cijeli su Boškinac ispunjavale toplinom i smirenošću i to će nam trajno nedostajati,” kaže Šuljić. U spomen na mladog chefa, u Boškincu su odlučili dodjeljivati godišnju nagradu Dobri kolega, za koju će zaposlenici kuće sami će birati najbojeg i najdobronamjernijeg među sobom. “Kuća Boškinac nikada neće zaboraviti ovog divnog mladog čovjeka i njegove brojne ljudske i profesionalne  zasluge koje je trajno ugradio u naš put prema izvrsnosti.,” poručuju iz Boškinca. Tragični odlazak Lea Aličevića velik je gubitak za hrvatsku restoransku industriju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.