Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U hotelu Grand Slavia u Baškoj Vodi sutra se održava večer Slavonije i Baranje uz kuhinju iločkog Starog podruma

slavia-bar-baska-voda

U subotu 1. veljače u restoranu Del Posto Grand Hotela Slavija gostuje poznati iločki restoran Stari podrum.  Riječ je o jednom od niza posebnih programa kojima Slavija privlači goste tijekom zime i proljeća. Tako je u prosincu održana Večer Dalmacije, na kojoj je kuhao poznati dalmatinski chef Pero Savanović.

Gospodin Savanović kuhat će u Del Postu i za Valentinovo, dok je zaista pohvalno što će Istru u travnju predstavljati Marko Morgan sa svojim timom. Konoba Morgan prošle je godine bila u velikoj formi, te se ponovo uvrstila u uzak krug najboljih istarskih restorana.

hotel-slavia-del-posto

Sutra će u Baškoj Vodi kuhati Danica Feltan, chefica Starog podruma, restorana u kojem smo prvi put jeli prije sedam ili osam godina i gdje smo probali možda najukusniji fiš paprikaš u Hrvatskoj. Na sutrašnjem meniju Del Posta nalaze se hladna slavonska plata, slavonski čobanac, teleći lungić u umaku od vina s medaljonima od palente te srijemske palačinke.

Uz sva će se jela točiti vina Iločkih podruma, koji su vlasnici restorana Stari podrum. Na vinskoj listi za sutrašnju večeru u Del Postu bit će i Vrhunska graševina iz 2018. koja je kao jedino hrvatsko vino osvojila zlatnu medalju na nedavno održanom International Wine Challengeu u Londonu. Uz palačinke će se, pak, poslužiti raskošni, hedonistički Traminac Principovac.

stari-podrum-ilok
Stari podrum u Iloku

Svakako je korisno što se i manja mjesta u Dalmaciji nastoje afirmirati kao gastronomske destinacije, pogotovo kad za to postoje određene pretpostavke kao u slučaju hotela Slavia, koji posluje još od 1930. godine, što znači da de facto pripada naraštaju Esplanade i rapskog Imperiala. Zanimljivo je, nadalje, da Slavija slijedi glavne zagrebačke gastronomske trendove, pa tako uvodi i ponudu sushija, za početak vikendom u Del Postu, dok će se od svibnja suhi i fusion redovito pripremati u restoranu Matrioška. Za sushi je zadužen chef Mario Obrovac, koji je došao iz zagrebačkog Takenoka. Istarski restorani van pune sezone uglavnom vrlo solidno rade. Dobro je vidjeti da se i Dalmacija budi.

Ovaj sadržaj produciran je u suradnji s Hotelom Slavia, Baška Voda

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.