Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vinske priče i Hotel Osijek priređuju veliku vinsku večeru Ivice Matoševića i chefa Tomice Đukića

Ivica-Matosevic

Neumorni vinski aktivist Željko Garmaz, osnivač Vinskih priča, u suradnji s Hotelom Osijek pokrenuo je prvu sezonu večera vodećih hrvatskih vinara u Osijeku.

Na prvoj večeri, koju priprema osječki majstor Tomica Đukić, svoja će vina predstaviti Ivica Matošević, jedan od utemeljitelja modernog istarskog vinarstva.

Večeru će otvoriti Matoševićev pjenušac Barely Legal koji će se točiti uz amuse bouche od kestena s jabukama i chia sjemenkama na domaćem krekeru. Uz salatu od pečenog filea tolstolobika s kremom od tostiranih lješnjaka, komoračem u čvarcima gosti će moći kušati malu ali znakovitu vertikalu malvazije Alba iz recentne berbe 2019. i iz berbe 2009, zornu usporedbu svježih malvazija koje dominiraju hrvatskim tržištem, i potencijala za odležavanje malvazija.

Rižoto od buče s teletinom i dimljenim mladim sirom pratit će raskošna bijela Grimalda iz 2017, dok će se uz glavno jelo, file crne slavonske svinje u reduciranom umaku od merlota, jedno od vjerojatno najboljih Đukićevih jela, točiti crna Grimalda iz 2017. Večera će završiti Matoševićevim portom Iron Witch i čokoladnim fudgem s kruškama.

Vinske večere s ozbiljnim kuhanjem zadnjih su nekoliko godina postale jedan od najboljih kanala promocije domaće vinske scene. Posebno je važno da su Vinske priče i Hotel Osijek ovaj format pokrenule u Slavoniji koja, zahvaljujući entuzijazmu ljudi poput Garmaza, Đukića, organizatora festivala WineOS, lokalnih vinara i proizvođača hrane, polako počinje graditi identitet moderne vinske i gastronomske regije.

Vinske priče u Hotelu Osijek
Ivica Matošević

11. veljače u 20:00 sati

Rezervacije
recepcija Hotela Osijek
031 230 333
info@hotelosijek.hr

CIJENA 280 kuna po osobi

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.